100 de ani ai Automobile Club d’Italia

imagine_154

31 octombrie 2005 – Anul acesta, in avanpremiera amplelor lucrari ale Congresului Anual al Federatiei Internationale a Automobilului (FIA) s-au desfasurat sub egida centenarului clubului automobilistic din Italia – ACI.

Fondat la inceputul secolului trecut, la numai un an de la infiintarea Automobil Clubului Roman, ACI este in prezent unul dintre cele mai puternice cluburi automobilistice din lume, iar clubul roman a intretinut intotdeauna stranse relatii de prietenie si colaborare cu colegii sai din Italia.

Aniversarea a 100 de ani de la infiintarea Automobil Club d’Italia a prilejuit organizarea, de catre clubul gazda, a unui program de manifestari complexe, cuprinzand vizite si excursii la cele mai importante si semnificative obiective turistice din Roma si din alte zone de rezonanta ale Italiei. Toate acestea au culminat cu dineul si spectacolul grandios de balet si lumini, de inalta clasa, oferite la una dintre cele mai somptuoase resedinte turistice din Roma. La dineu au luat parte lideri politici ai Italiei, precum si Presedinti si Directori ai filialelor ACI din toate provinciile Italiei. Cu acest prilej, delegatilor cluburilor straine le-au fost oferite monografii centenare ale clubului, si, nu putini au fost acei delegati care, in semn de prietenie si pretuire, au inmanat trofee simbolice aniversare.

Din partea Automobil Clubului Roman, dl. Constantin Niculescu a inmanat dlui. Franco Lucchesi, Presedinte ACI, un trofeu simbolic.(foto alaturat)

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter