2% pentru salvarea vietilor copiilor

DSC_0895

Automobil Clubul Român, asociația automobiliștilor din România, se implică activ în acțiuni privind educația rutieră a copiilor și siguranța  acestora pe drumurile publice. In acest sens, ACR organizeaza campania „SALVATI VIETILE COPIILOR”, pentru realizarea obiectivului Comisiei Europene de reducere cu 50% a deceselor din accidentele rutiere. România se află pe neonorantul loc 2 la nivel european după Bulgaria, cu 95 de decese la un milion de locuitori, aproape dublu faţă de media europeană, dintre care peste 10% o reprezintă copiii.

De asemenea, Automobil Clubul Român, membru activ al Federaţiei Internaţionale a Automobilului (FIA) şi Alianţei Internaţionale de Turism (AIT), și-a asumat sarcini importante în Campania Organizației Națiunilor Unite (ONU) intitulată,,Deceniul Acțiunii pentru Siguranță Rutieră 2011-2020”. Scopul campaniei este formarea și dezvoltarea comportamentului preventiv în rândul tuturor participanților la traficul rutier și în mod special al copiilor.

Codul Fiscal pune la dispoziția contribuabililor posibilitatea redirecționării a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2016, către o entitate non profit, care, în cazul de față, este Automobil Clubul Român. Contribuabilul trebuie să completeze Formularul 230 (pentru veniturile provenind din salarii) sau Formularul 200 (pentru venituri din alte surse) și să le depună la administrația financiară de care apartine până la data de 25 mai. (În cazul în care nu depuneți această declarație, suma aferentă rămâne în Bugetul Statului).

ACR vă invită să vă alăturați noua și să susțineți campania umanitară „SALVATI VIETILE COPIILOR” prin cedarea a 2% din impozitul pe venitul anului 2016, în scopul susținerii acțiunilor de mai sus, transmitând totodată mesajul nostru către membrii familiilor dumneavoastră, rudelor și prietenilor, precum și tuturor celor care pot susține această acțiune nobilă inițiată în sprijinul copiilor și elevilor din țara noastră.

Anexăm Formularul 200 si Formularul 230 precompletat cu datele de identificare ale ACR.

În numele copiilor și elevilor, vă mulțumim pentru susținerea dumneavoastră!

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter