112 – Urgente in Europa

imagine_449

10 aprilie 2007 – Si Jandarmeria Romana a fost conectata la numarul european 112 pentru situatii de urgenta (care poate fi apelat din orice retea si este valabil in orice stat european), unde pana acum puteau fi apelati doar pompierii, politia si ambulanta.
„Nu este nevoie de roaming pentru a suna la „112”, putand fi apelat chiar daca abonamentul telefonului mobil nu a fost achitat, iar operatorul de telefonie v-a intrerupt accesul la convorbiri”, spun specialistii.
Retineti ca nu puteti suna la 112 decat in cazuri de urgenta, care necesita interventia prompta a celor abilitati de lege sa gestioneze evenimentul respectiv.
Este important ca, indiferent de situatia in care va aflati, sa va pastrati calmul si sa raspundeti la intrebarile pe care vi le adreseaza operatorii. Pentru a se garanta eficienta serviciului, cei care suna la 112 trebuie sa raspunda obligatoriu la cinci intrebari:

- Ce urgenta aveti?
- Unde s-a intamplat evenimentul?
- Unde va aflati?
- Cum va numiti?
- De la ce numar de telefon sunati?

Apelul dumneavoastra va fi preluat de un operator la intrebarile caruia veti raspunde intr-o limba de circulatie internationala (engleza, franceza, germana) si va fi redirectionat catre autoritatile competente.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter