115 ani de existență a Automobil Clubului Român
1904 – 2019

la multi ani

La începutul secolului trecut, România a pătruns prin civilizația automobilului în universul de civilizație și cultură al Europei și al lumii. În 5 aprilie 1904 a luat ființă Automobil Clubul Român, țara noastră înscriindu-se printre primele 10 țări din Europa și printre întîiele 14 țări din lume în care se crease un club automobilistic. Inițiatorul acestui eveniment de referință pe plan mondial, a fost Prințul George Valentin Bibescu, care a onorat timp de 20 de ani și funcția de președinte al ACR.

Este deosebit de semnificativ faptul că la numai câteva luni de la crearea sa, Automobil Clubul Român s-a înscris, printr-un nou pionerat, în rândul primelor șase țări din lume – după Franța, SUA, Germania, Italia și Austria – care au organizat un concurs de “trăsuri fără cai” cum erau numite peiorativ automobilele în preistoria lor. Acest eveniment automobilistic a fost inițiat de Prințul George Valentin Bibescu.

Cununa de lauri din 1904 a Automobil Clubului Român a fost aureolată în septembrie 1914 prin primirea sa ca membru al Asociației Internaționale a Automobil Cluburilor Recunoscute (AIACR), cu sediul la Paris, denumită ulterior, Federația Internațională a Automobilului (FIA).

Evenimentele marcante pe care Automobil Clubul Român le sărbătorește la 5 aprilie 2019 nu au doar o valoare simbolică. Aceste evenimente majore au o valoare de înaltă referință în istoria culturii și civilizației românești la început de secol XX, precum și o semnificație unică în istoria mondială a automobilismului. Putem afirma că, în prezent, Automobil Clubul român reprezintă conștiința trează a activismului automobilistic din România, precum și un partener performant al celor peste 200 cluburi automobilistice din străinătate, membre ale Federației Internaționale a Automobilului (FIA).

Brandul național și internațional al ACR este iluminat și de faptul că în acești ani ACR a obținut distincții de referință: doua Premii de  Excelență în Siguranța Rutieră acordate de catre Comisia Europeană și doua premii FIA pentru Inovație în Siguranța Rutieră, alaturandu-se multor altor distincții acordate de instituții naționale și internaționale.

Arcul de timp al celor 115 ani de existență a ACR reprezintă o valoare jubiliară, atât prin bilanțul său performant, cât și prin perspectivele dezvoltării Asociației în viitor, într-un registru modern de servicii, avantaje și facilități destinate membrilor ACR, printr-un management eficient și specific, atât prin perfecționarea sistemului de comunicare cu membrii ACR și ceilalți automobiliști, cât și prin afirmarea ACR în sistemul organizațiilor automobilistice de pe toate continentele.

Jubileul celor 115 ani de existență a ACR va avea darul de a defini, la timpul prezent, identitatea și personalitatea armonioasă și distinctă a Asociației noastre în cadrul Societății Civile din România și în rândul cluburilor automobilistice din comunitatea mondială a Federației Internaționale a Automobilului, acreditată la Organizația Națiunilor Unite.

Cu ocazia Zilei de 5 aprilie 2019, memorabilul jubileu al Automobil Clubului Român, Consiliul de Conducere și Comitetul Executiv adresează tuturor automobiliștilor cele mai călduroase felicitări, urări de sănătate și fericire, și dorința de a avea parte de călătorii în deplină siguranță și confort pe arterele de circulație din țară și străinătate!

La mulți ani tuturor automobiliștilor!

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter