132 DE ANI DE UMANITATE
ACR ALATURI DE CRUCEA ROSIE

imagine_702

01 iulie 2008 – Vineri, 4 iulie a.c., la Sarata Monteoru se va desfasura Balul Sperantei, cu prilejul implinirii a 132 de ani de la infiintarea Societatii Nationale de Cruce Rosie.

Balul Sperantei, organizat in scop caritabil cu sprijinul mai multor ONG-uri, printre care si ACR, urmareste strangerea de fonduri pentru prevenirea si alinarea suferintei umane si interventiei materiale vizand ajutorarea oamenilor din localitatile de pe Valea Buzaului, loviti de inundatii.

De mentionat ca in timpul primului Razboi mondial, Automobil Clubul Roman a organizat Corpul Automobilistilor Voluntari (CAV), numarand 304 autovehicule, deservite de 608 membri ACR, organizati sub comanda colonelului Dumitru Haralambie.

In afara autovehiculelor puse, de catre ACR, la dispozitia frontului, Crucea Rosie a Romaniei dispunea de inca 500 de automobile transformate in autosanitare cu 4 paturi, necesare evacuarii ranitilor. Aceste pretentioase adaptari tehnice ale autovehiculelor ce purtau insemnele Crucii Rosii Romane, au fost realizate in Atelierele Leonida, acesta fiind un cunoscut promotor al automobilismului in Romania si unul din liderii miscarii automobilistice de la noi.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter