A cazut cortina peste Campionatul National de Karting

imagine_143

17 octombrie 2005 – In ultimii cinci ani, Campionatul National de Karting a marcat o spectaculoasa crestere competitionala. Se poate vorbi azi de aproape o mie de tineri practicanti ai kartingului, in competitii organizate, care constituie o serioasa baza de selectie pentru Campionatul National.

Din fericire, kartingul romanesc beneficiaza insa azi, pe langa circuitele din orase, si de cateva excelente arene sportive, anume destinate pentru practicarea, la nivel performant, a acestui sport spectaculos, urmarit cu interes in multe tari europene. Ar fi de-ajuns sa spunem ca la inaugurarea kartodromului Selena Motor Sport”", din Bacau, cursa internationala organizata cu acest prilej a fost castigata, in 2003, de catre VITANTONIO LIUZZI, devenit, anul acesta, pilot de Formula 1! Dar in acelasi timp au fost construite, cu amenajari la standarde internationale, piste de karting competitive si la Bucuresti, Arad, care s-au adaugat traditionalului kartodrom de la Tg.Secuiesc, de asemenea, modernizat si el la cerinte internationale.

Final de exceptie pe kartodromul din Arad.
In cunoscutul oras de pe malul Muresului, odata cu desfasurarea etapei a saptea, s-a incheiat si Campionatul National de Karting pe anul in curs. Festivitatea a fost deschisa cu o eleganta defilare a trasurilor de epoca, in care au luat loc toti cei 42 de concurenti, ca si antrenori ai acestora, purtand steagurile Romaniei si Uniunii Europene (Foto1). Aceasta manifestare inedita a fost o ambitie a cunoscutilor frati Cristian Muresan, vicepresedinte al FRM, si Calin Muresan, fost campion de motociclism, care au organizat aici, pe pista Clubului privat Vik Power din Arad, pentru prima oara in Romania, o etapa de Campionat Mondial si una de Campionat European de Super Moto!

Un mic “”mare premiu”"!
Pentru cine nu cunoaste sau n-a vazut inca niciodata o cursa de karting la nivel national”

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter