ACCIDENTE SI INDISCIPLINA LA BAIA MARE

imagine_74

23 mai 2005 – * Spectatorul Petru Cretu, de 34 de ani, din Botosani, a fost accidentat foarte grav pe proba speciala cu nr.4.*

* Un grup de spectatori a legat o sarma pe o proba speciala pentru a se… distra. Rezultatul? Un parbriz spart al masinii de concurs a invingatorilor.*

Cele doua evenimente relatate mai sus s-au produs cu ocazia disputarii unei curse locale: Raliul Siromex de la Baia Mare. Aceste competitii neoficiale sunt organizate in pripa de unele asociatii sportive, fara a avea girul Autoritatii Sportive Naţionale din domeniul auto, singura recunoscuta de F.I.A., care este Automobil Clubul Roman.

Asadar, astfel de concursuri locale sunt abuziv intitulate „etape“ intr-un asa-zis Campionat National – cum respectivii se declara prin toate canalele media. Opinia publica trebuie sa stie adevarata stare de fapt din automobilismul sportiv romanesc, asemenea concursuri creand astfel o imagine falsa de „normalitate“, in acest domeniu.

Automobil Clubul Roman, Autoritatea Sportiva Naţionala pentru sporturi auto in Romania, nu este la prima luare oficiala de pozitie fata de asemenea grave nereguli de organizare in sportul auto. La concursul intitulat impropriu Raliul Brasovului, chiar concurentii de frunte, au protestat fata de unele nereguli in organizare, care au impietat asupra spiritului sportiv.

Tocmai prin aceste curse ocazionale se risca excluderea Romaniei de la participari in competiţii oficiale, stergandu-se cu buretele o frumoasa traditie, pe care o are ţara noastra in sportul auto international! Sustragerea intentionata de sub controlul Autoritatii Sportive Nationale, conform regulamentelor F.I.A., asa cum s-a demonstrat din nou, duce la mult amatorism, care se traduce in accidente cu victime umane!

Prin sport nu trebuie sa producem victime!


Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter