ACCIDENTUL RUTIER IN ACTUALITATE.
GANDITI-VA INAINTE DE A CONDUCE !

imagine_243

27 martie 2006 – Federatia Internationala a Automobilului a initiat – prin fundatia sa, FIA FUNDATION si prin Compania BRIDGESTONE – o campanie mondiala inchinata vietii. Campania este destinata exclusiv conducatorilor de autovehicule pentru constientizarea lor asupra principalilor factori de risc care pot cauza accidente grave cu urmari fatale asupra persoanelor din habitaclul acestora.

Ingrijorarea organismelor mondiale, atat din domeniul automobilismului, cat si al sanatatii, este pe deplin justificata. Asigurarea libertatii de miscare a omului modern aduce cu ea, la polul valoric opus, un tribut urias de vieti omenesti. Potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in lume mor anual peste 1,2 milioane de oameni si sufera raniri grave, adeseori cu sechele pe viata, peste 500 milioane de oameni, ca urmare a accidentelor rutiere. Banca Mondiala estimeaza costurile provocate de accidentele rutiere la peste 500 miliarde de dolari.
Iar previziunile OMS sunt, putem spune, apocaliptice pentru urmatorul deceniu si jumatate. In ritmul actual de accidente rutiere, in anul 2020 se prefigureaza o pierdere anuala de 2,3 milioane vieti omenesti. Adica 200 decese pe ora. Acest fenomen accidentologic mondial va determina escaladarea cauzalitatii pierderilor de vieti din traficul rutier de pe pozitia 9 in anul 2000, pe nivelul 3 in anul 2020.

Campania nationala din Romania GANDITI-VA INAINTE DE A CONDUCE va fi derulata in coordonarea Automobil Clubului Roman ca lider de proiect, impreuna cu Parteneriatul Global de Siguranta Rutiera (GRSP – Romania) si Inspectoratul General al Politiei Romane.

Campania GANDITI-VA INAINTE DE A CONDUCE face parte integranta din Campania desfasurata in prezent in Romania: STOP ACCIDENTELOR RUTIERE! VIATA ARE PRIORITATE! initiata de Inspectoratul General al Politiei Romane intr-un parteneriat global din care face parte si Automobil Clubul Roman.

Mesajele Campaniei sunt simple si prevad masuri care iau conducatorului auto doar cateva secunde, dar care pot salva viata.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter