ACR – PARTENER LA COMPETIŢIA NAŢIONALĂ DE DESCARCERARE ŞI ACORDARE A PRIMULUI AJUTOR CALIFICAT

DSC_0177

În ziua de 5 septembrie 2012 a bătut gongul de final al „Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat” care s-a desfăşurat în zilele de 3 – 5 septembrie, în Municipiul Ploieşti. Competiţia, aflată la prima ediţie a fost organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în parteneriat cu Automobil Clubul Român şi unele instituţii centrale cu atribuţii în domeniu, cu concursul World Rescue Organisation din Marea Britanie, şi cu sprijinul United Kingdom Rescue Organisation.

 

Evenimentul a debutat cu defilarea demonstrativă şi cu expoziţia în Piaţa Centrala a Municipiului Ploieşti cu tehnica de intervenţie pentru descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat în situaţii de accidente rutiere. ACR a fost prezent cu flota de  autoplatforme de transport autoturisme avariate, marca Iveco Daily, cu autoturisme Chevrolet Aveo, pentru intervenţii speciale şi cu Laboratorul Mobil de Educaţie Rutieră.

 

Zilele de 4 si 5 septembrie s-au derulat in febra probelor de concurs desfăşurate la Stadionul Astra din Ploieşti, unde echipajele din 15 judeţe şi-au disputat întâietatea în două domenii fundamentale: a) descarcerarea din vehicule si b)acordarea primului ajutor calificat precum şi pentru  cucerirea titlurilor de „Cel mai bun comandant de echipaj”, „Cea mai bună echipă de paramedici”  şi „Cea mai bună echipă de servanţi”. Automobil Clubul Român a demonstrat, în cele două zile de concurs, o logistică tehnică performantă şi prin intervenţii de înaltă calificare în degrevarea, contracronometru, a spaţiului de concurs, de autoturismele descarcerate şi transportarea lor la locul de depozitare.

 

La festivitatea de premiere, Dl. Constantin NICULESCU, Preşedintele ACR, în numele Comitetului Executiv al organizaţiei, a onorat valoarea câştigătorilor cu trofee şi medalii inscripţionate cu simbolurile competiţiei, precum şi diplome de excelenţă, iar celor zece evaluatori ai probelor de concurs, de la World Rescue Organisation, obiecte şi simboluri ale Automobil Clubului Român.

 

În numele ACR a fost adus un omagiu iniţiatorilor şi organizatorilor primei ediţii 2012 a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordarea Primului Ajutor Calificat.

 

Participarea ACR la reuşita acestui eveniment a avut ca bază experienţa seculară şi contribuţia organizaţiei în asistenţa rutieră pentru membrii ACR şi ai cluburilor auto din străinătate, în sistemul Federaţiei Internaţionale a Automobilului, înscriindu-se în cadrul acţiunilor consacrate „Deceniului Mondial al Siguranţei Rutiere 2011 – 2020” lansat de Organizaţia Naţiunilor Unite.

 

Un moment deosebit de emoţional l-a constituit, în finalul festivităţii oficiale, onoarea ce a revenit lotului câştigător de a coborî Drapelul de Stat al României de pe catarg, în acordurile Imnului Naţional, precum şi defilarea celor 15 loturi participante la Competiţie.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter