ACR 100 – UN SECOL DE EXISTENTA

5 aprilie 2004 – La Cercul Militar Central, in Sala de Marmura, Automobil Clubul Roman a sarbatorit un veac de activitate, care se impleteste cu evolutia automobilismului in Romania. ACR se inscrie, astfel, intre primele 10 cluburi automobilistice infiintate in Europa si intre primele 14 din lume. In septembrie 1904, Romania s-a inscris in istoria automobilismului mondial ca a 6-a tara din lume care a organizat o cursa in sportul cu motor.

La festivitatea automobilistilor romani au luat parte domnul Ion Iliescu, Presedintele Romaniei, domnul Nicolae Vacaroiu, Presedintele Senatului Romaniei, precum si numeroase alte personalitati.

Au fost prezenti, de asemenea, domnul Max Mosley, presedintele Federatiei Internationale a Automobilului (FIA), la care Automobil Clubul Roman a aderat inca din 1904 cand aceasta organizatie mondiala a luat fiinta, precum si presedinti ai celor mai mari cluburi automobilistice din Europa.

Domnul Constantin Niculescu, presedintele ACR, a inmanat domnilor Ion Iliescu, Nicolae Vacaroiu si domnului Max Mosely, ca un omagiu de suflet al automobilistilor romani, cate un Trofeu simbol al Centenarului, instituit special pentru acest eveniment.

In cadrul momentului solemn a avut loc ceremonia conferirii, de catre Presedintele Romaniei, domnul Ion Iliescu, de ordine si medalii unor personalitati ale FIA si ACR.

Astfel, prin Decret Prezidential s-a conferit Ordinul National Pentru Merit in grad de Comandor domnului Max Mosely, presedinte al Federatiei Internationale a Automobilului (FIA) si Ordinul national Serviciul Credincios in grad de Cavaler domnului inginer Constantin Niculescu, presedinte al Automobil Clubului Roman.

De asemenea, s-a conferit Ordinul National Pentru Merit in grad de cavaler, domnului inginer Gheorghe Vasiliu, Medalia nationala Serviciul Credincios, clasa a III-a, domnului Alexe de Vassal si Medalia nationala Pentru Merit domnilor Eugen Ionescu-Cristea si Gheorghe Tofan.

La aniversarea celor 100 de ani, Automobil Clubul Roman se prezinta ca una dintre cele mai importante organizatii neguvernamentale de la noi, cea mai credibila autoritate in domeniul automobilismului, un factor activ in cresterea sigurantei rutiere, in respectarea conditiilor de mediu si reducerea accidentelor, in concordanta cu cerintele dezvoltarii miscarii automobilistice in tarile UE.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter