ACR: 106 ANI MEMBRU AL FIA

imagine_1046

05 noiembrie 2010 – Federatia Internationala a Automobilului (FIA) aniverseaza 106 ani de existenta. De asemenea, Automobil Clubul Roman marcheaza 106 ani de la afilierea sa la aceasta organizatie mondiala, acreditata la Organizatia Natiunilor Unite. Istoria bogata a acestei asociatii mondiale, care intruneste peste 200 de cluburi automobilistice de pe toate continentele, a fost deosebit de benefica pentru Automobil Clubul Roman. Daca rememoram evenimentele, apreciem solidaritatea cluburilor europene fata de ACR, in 1985, cand regimul dictatorial a redus asociatia noastra la statutul unei Federatii (Federatia Automobil Clubul Roman), situatie in care o serie de reuniuni internationale au fost programate a se organiza sub auspiciile ACR, mentinand, astfel, la inaltimea necesara, imaginea clubului. Reamintim gestul unor cluburi puternice, care, dupa 1990, cand regimul de functionare al ACR a fost restabilit de catre Statul Roman, acestea au donat clubului nostru un numar impresionant de autovehicule pentru scoala de soferi si asistenta rutiera. Asa cum in ultimele doua decenii, cu prilejul lansarii in Romania, sub asupiciile ACR, a unor campanii mondiale privind dezvoltarea sigurantei rutiere, Federatia Internationala a Automobilului a expediat ACR-ului sute de mii, de fiecare data, de pliante in limba romana, de brelocuri si alte materiale promotionale in conditii de gratuitate. Si nu in ultimul rand obtinerea de catre ACR, pentru membrii sai, a accesului la Programul Mondial Show Your Card! care acorda discounturi semnificative la peste 25.000 de hoteluri, restaurante, magazine, muzee, servicii rent-a-car, etc, de pe toate continentele lumii.

Automobil Clubului Roman i-a fost conferit, inca cu multe decenii in urma, atributul de Autoritate Sportiva Nationala (ASN) de catre FIA, ca o expresie a prestigiului de care se bucura si ca un garant al respectarii regulamentelor mondiale de organizare a tuturor competitiilor sportive automobilistice din Romania.

Persistenta in timp de peste 106 ani a Automobil Clubului Roman, infiintat printre primele 10 cluburi auto din Europa si intre primele 15 cluburi din lume, traseaza o activitate ce face cinste automobilismului romanesc. Automobil Clubul Roman reprezinta, si astazi, o voce distincta si de prestigiu in existenta FIA si, deopotriva, in dezvoltarea valorilor de cultura si civilizatie ale automobilismului international.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter