ACR a ocupat un loc meritoriu la Concursul European de Educatie Rutiera FIA ETEC 2018

etec2018

In perioada 6 – 9 septembrie 2018, in organizarea Federatiei Internationale a Automobilului (FIA), a avut loc, la Budapesta, editia 2018 a Concursului European de Educatie Rutiera (ETEC).

ACR a fost prezent cu un echipaj format din copii cu varste cuprinse intre 10 – 12 ani, selectati dintre cei mai buni participanti in competitiile judetene, interjudetene si etapa nationala de educatie rutiera, desfasurate pe parcursul anului 2018, sub auspiciile ACR.

Echipa care a reprezentat Romania la acest concurs international, constituita din copii si profesori – instructori, a obtinut cea mai buna performanta, ocupand locul 4 in clasamentul final al celor 24 de cluburi nationale din tarile participante.

Cele 9 probe pe care copiii le-au sustinut, au inclus atat chestionare teoretice complexe privitoare la cunoasterea regulilor de circulatie rutiera, cat si probe de indemanare in conducerea bicicletei pe poligoane special amenajate, cu un grad ridicat de dificultate. Proba “labirintului”, una dintre cele mai dificile, a fost trecuta cu succes de catre copiii din echipajul ACR, fara niciun punct de penalizare.

Avand in vedere importanta tehnologiei in viata tinerilor, a fost introdusa si o proba de conducere a bicicletei in realitatea virtuala, acesta fiind un instrument excelent de comunicare cu tinerii si de atragere a lor in procesele de invatare a regulilor de circulatie pe drumurile publice.

Participarea echipei Romaniei la FIA ETEC 2018 a fost realizata cu implicarea inclusiv financiara si logistica, a Automobil Clubului Roman, continuand, astfel, o traditie multia-anuala. De asemenea, apreciem implicarea profesorilor – instructori de la Scoala Gimnaziala Coresi din Targoviste si Scoala Gimnaziala nr. 29 Galati, care au pregatit anterior echipajul si l-au coordonat si motivat pe tot timpul desfasurarii concursului.

10 septembrie 2018

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter