ACR in vizita la Touring Club Suisse

imagine_181

09 decembrie 2005 – In perioada 20 – 23 noiembrie, la invitatia Presedintelui TCS, Dl. Edgar Schorderet, o delegatia a Automobil Clubului Roman, condusa de Dl. Constantin Niculescu – Presedinte al ACR, s-a deplasat in Elvetia pentru efectuarea unei vizite informative privind activitatile de asistenta rutiera ale TCS.

De asemenea au mai luat parte delegatii ale cluburilor ACAR (Rusia), AMSM (Macedonia), AMS SCG (Serbia si Muntenegru), AMZS (Slovenia), BIHAMK (Bosnia-Herzegovina), HAK (Croatia), MAK (Ungaria), SATC (Slovacia), UAMK (Cehia) si TCS (Elvetia). Toate delegatiile participante au fost reprezentate la nivel de presedinte.

Touring Club Suisse (TCS) este un club cu mare traditie in Europa, fiind fondat in 1896. Astazi TCS este unul dintre cele mai importante cluburi automobilistice europene, avand peste 1 450 000 de membri impartiti in 24 de filiale, reprezentand cele 24 de cantoane ale Elvetiei, sediul central aflandu-se la Geneva. Acestea au in subordine: 47 de agentii (fiecare avand magazine prin care i-si desfac produsele specifice clubului), 43 de camping-uri, 13 centre tehnice si 2 centre de testare si perfectionare in conducerea auto.

Membri TCS beneficiaza de : Asistenta rutiera gratuita 24/24 (depanare sau tractare pana la cel mai apropiat service) – pentru membru si familia acestuia; Show Your Card – un program de discount -uri si oferte speciale hoteliere si de turism, din Elvetia, Europa si America de Nord; Informatii despre trafic (starea drumurilor, situatia trecatorilor din munti, a tunelurilor si nu in ultimul rand drumurile aflate in lucru), informatii turistice (sfaturi practice, vaccinari obligatorii in calatorii, transport si cazare la destinatie, formalitati vamale), Info-Tech (brosuri cu teste comparative pentru autoturisme, anvelope, scaune pentru copii, servicii etc), ziarul TCS (20 de editii pe an) cat si alte informatii disponibile on-line; Cursuri de perfectionare in conducere – TCS este si o „Scoala de Siguranta Rutiera”, care ofera sfaturi, informatii si pregatire membrilor sai, cum ar fi programul “CoolDriving” prin care membri invata on-line codurile si indicatoarele specifice autostrazilor, sau cursurile de perfectionare a tehnicii de conducere care pot fi urmate cu propria masina pe circuite special amenajate. Nu in ultimul rand membrii TCS beneficiaza si de organizarea de excursii, evenimente sportive si culturale, puse in practica de fiecare filiala pe plan local.

Prima parte a vizitei la TCS a constat in prezentarea Centralei de Alarma de la Schonbuhl (Berna). In 2004, TCS a primit un numar de 565 000 de apeluri, din care 420 000 au fost cazuri reale, cazuri care au fost rezolvate de TCS (325 000) si de parteneri ai acestora (73 000).

Serviciul de asistenta rutiera TCS beneficiaza de un numar de 260 de autoturisme de depanare, 42 platforme de transport si 11 autocamioane pentru transport auto. Flota de autoturisme de depanare este schimbata in intregime odata la 7 ani. In urma unui studiu efectuat de TCS a rezultat faptul ca primele trei defecte la automobile sunt : baterie defecta – 25%, chei pierdute sau uitate in contact – 11%, relee defecte – 8%. De aceea masinile de asistenta TCS sunt si magazine ambulante, mecanicii putand vinde diferite piese de schimb, chiar sub pretul pietei.

Delegatia ACR a facut o vizita si la Centrul de Testare si Perfectionare de la Stockental (Test & Training TCS). Deoarece siguranta rutiera este una din principalele preocupari ale TCS, clubul elvetian a investit mult in doua centre de perfectionare in conducerea autovehiculelor, unul la Stockental in apropiere de Berna iar celalalt la Betzholz langa Zurich. Cursurile de pregatire se adreseaza direct membrilor TCS, dar si companiilor care doresc ca salariatii lor sa fie cat mai bine pregatiti. Toti participantii urmeaza aceste cursuri pe masinile proprii sau ale companiei la care lucreaza, deoarece este important ca fiecare conducator auto sa cunoasca limitele si capacitatea de reactie atat a sa personala cat si a masinii pe care o conduce in mod frecvent.

Cu ocazia acestei vizite si numirea in fruntea TCS a unui nou presedinte, Automobil Clubul Roman, prin persoana presedintelui Constantin Niculescu, a oferit un trofeu si monografia ACR, domnului Edgar Schorderet, Presedinte al Touring Club Suisse.


Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter