ACR la Concursul European de Educaţie Rutieră 2016 organizat de FIA

B17W8914

Automobil Clubul Român a participat, în perioada 22 – 25 septembrie 2016 la Concursul European de Educaţie Rutieră, organizat sub auspiciile Federaţiei Internaţionale a Automobilului, la care au participat 23 de echipaje ale cluburilor automobilistice europene din 22 de tari. Competiţia s-a desfăşurat în renumita staţiune turistică Usti nad Labem din Republica Cehă, unde cei peste 90 de participanţi, copii cu varste între 10 si 12 ani, şi-au confruntrat, in fata unei brigazi de arbitrii deosebit de exigente, cunoştinţele privind legislaţia rutieră europeană. De asemenea au susţinut 34 de probe privind îndemânarea în conducerea bicicletei, în poligoane special amenajate, inclusiv în cadrul unui labirint de o deosebită complexitate în luarea rapida a deciziilor privind direcţia de mers.

Echipajul Automobil Clubului Român, format din doi băieţi şi două fete, a fost reprezentat de copiii de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Joiţa, jud. Giurgiu, respectiv Şcoala Gimnazială „Florea Bogdan” din oraşul Reghin, judeţul Mureş. Aceștia au urmat un program de pregatire intensiva pe perioada vacantei de vara cu instructorii de specialitate ale celor doua unitati de invatamant.

Echipajul ACR a obţinut un loc onorabil în clasamentul stabilit de brigada de arbitri, conferindu-li-se medalii şi diplome individualizate de participare, echipamente de concurs inscripţionate, suveniruri, iar în final, o croazieră de o zi pe râul din zona Usti nad Labem.

Echipajul ACR a fost felicitat de catre dl. Jacob Bangsgaard, Directorul General al FIA Regiunea I si de dl. Oldrich Vanicek, Presedintele Clubului Automobilistic din Cehia (UAMK) pentru participarea cu success la aceasta competititie (foto). Cu acest prilej dlui. Vanicek i s-a transmis un mesaj din partea Președintelui Automobil Clubului Roman, dl. Constantin Niculescu si cordiale felicitari pentru organizarea acestui eveniment cu scopul nobil de a asigura pregătirea tinerei generații în siguranța rutieră pe drumurile publice.

29 septembrie 2016

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter