ACR la Concursul European de Educaţie Rutieră 2016, sub auspiciile FIA

proba 3

Automobil Clubul Român şi-a înscris, pe un loc prioritar, educaţia rutieră a copiilor pentru formarea unui comportament rutier preventiv. În acest sens ACR va participa, în perioada 22 – 25 septembrie 2016, şi la „Concursul European de Educaţie Rutieră”, organizat de Federaţia Internaţională a Automobilului (FIA), într-o staţiune turistică din Republica Cehă. Echipajul ACR, care va reprezenta România, este format din băieţi şi fete născuţi în anii 2004, 2005 şi 2006.

Această competiţie, care a devenit tradiţională prin valoarea şi larga audienţă de care se bucură în Europa, cuprinde probe teoretice privind legislaţia rutieră, precum şi 34 de probe practice pe biciclete, cu grad ridicat de dificultate, într-un poligon special amenajat. De asemenea, concurenţilor le este pusă la încercare voinţa, abilitatea şi experienţa conducerii bicicletei într-un „labirint”, cu intrare unică şi ieşire unică, care abundă în semne de circulaţie şi provocări privind capacitatea deciziilor la secundă ale direcţiei de mers. Ca o notă aparte, este organizat şi un concurs de „customizare a căştilor” de bicicletă, la care va participa fiecare concurent.

Vacanţa de vară şcolară 2016  a fost rezervată astfel, în exclusivitate, pregătirii practice şi teoretice, a echipajului ACR, având în vedere că regulamentul competiţiilor de educaţie rutieră, din ţara noastră, nu prevede multe probe ale Concursului European de Educaţie Rutieră şi nici categoriile de vârstă ale copiilor participanţi – datele de naştere  obligatorii 2004, 2005, 2006. Sperăm că voinţa de performanţă a copiilor noştri şi efortul depus de profesorii-antrenori pentru depăşirea acestor dificultăţi să fie de bun augur.

Le dorim succes deplin!

 

 

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter