ACR la Congresul anual FIA

imagine_575

29 octombrie 2007 – In perioada 23-26 oct. 2007, o delegatie a Automobil Clubului Roman a participat la Paris, la Congresul anual al organizatiilor internationale, componente ale FIA, precum si la sedintele Consiliilor Mondiale ale organismelor de conducere FIA: Comitetul Executiv FIA, Consiliul Mondial pentru Mobilitate si Automobil, Consiliul Mondial pentru Sport Auto, precum si Adunarile Generale Anuale ale Institutului FIA pentru Siguranta Sportului Auto si ale Fundatiei FIA pentru automobilism si societate.

De asemenea, delegatia romana a participat si la Adunarea Plenara Extraordinara a Regiunii I FIA, care a analizat si aprobat taxe, cotizatii si contributii ale cluburilor auto din Regiunea I (Europa si Africa).

Merita subliniat faptul ca Institutul FIA pentru Siguranta Sportului Auto a standardizat prima casca de protectie speciala pentru copii si adolescenti, pentru competitiile de karting, iar pentru automobilele inscrise in competitiile WRC au propus noi masuri de protectie pentru piloti si copiloti la impactul lateral.

In cadrul calendarului international al FIA a fost ratificata si competitia din campionatul mondial FIA GT ,,Bucharest Chalange pentru luna august 2008.

La Sedintele Anuale amintite au participat delegatii ale cluburilor de automobilism membre ale FIA din peste 120 de tari.

Cu prilejul Congresului FIA a avut loc o intalnire a domnului Max Mosley

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter