ACR la FIA Sport Conference 2015

33-DSC_2656

In perioada 8-10 iulie 2015, a avut loc in Mexico City ce-a de a III-a editie a Conferintei Anuale FIA pentru Sport. Automobil Clubul Roman a fost reprezentat la acest eveniment de o delegatie condusa de Directorul pentru Sport al ACR, dl. Ioan Olaru. Cu aceasta ocazie delegatia a purtat discutii cu Presedintele FIA, dl Jean Todt, cu dl. Graham Stoker, Vicepresedintele FIA pentru Sport, precum si cu alti reprezentanti ai forului mondial automobilistic si ai unor cluburi afiliate FIA.

Pe parcursul celor trei zile au fost dezbatute o gama larga de teme ce privesc sportul automobilistic mondial in cadrul unor dezbateri sustinute de personalitati din lumea motorsportului, printre care J. Douglas Boles, Presedintele Circuitului de la Indianapolis, Emerson Fittipaldi, Presedintele Comisiei FIA a Pilotilor, Juan Pablo Montoya, Pilot Indycar, Michele Mouton, Presedinta  Comisiei FIA pentru femeile din motorsport, Prof. Gerard Saillant, Presedintele Institutului FIA si nu in ultimul rand Charlie Whiting, Directorul de concurs al Formulei 1. Alaturi de acestia, evenimentul s-a bucurat si de prezenta binecunoscutei actrite Michelle Yeoh, Ambasador Mondial pentru Siguranta Rutiera.

In acelasi timp cu lucrarile conferintei a fost inaugurata si traditionala expozitie Motorex. In cadrul acesteia au fost prezentate cele mai noi tendinte in diverse domenii ale motorsportului cum ar fi proiectarea de circuite de competitie, echipamente de securitate pentru piloti si automobile de concurs, echipamente de cronometraj, etc. In cardul Motorex au fost prezentate si simulari deosebit de interesante privind procedurile de extragere a pilotilor din automobilele avariate in timpul concursurilor.

Ca in fiecare an acest eveniment de prestigiu al sportului automobilistic mondial a facilitat schimburi fructuoase de experienta intre cei peste 200 de delegati ai cluburilor automobilistice membre FIA din toate tarile lumii. A fost totodata si un excelent prilej de a stabilii noi evenimente de sport automobilistic si karting ce urmeaza a fi supuse spre aprobare urmatorului Consiliu Mondial de Sport Auto al FIA.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter