ACR marchează Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Accidentelor de Circulație

DSC_0177

Automobil Clubul Român, ca asociație a automobiliștilor din România a marcat, prin acțiuni specifice, ”Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Accidentelor de Circulație”, în rândul membrilor Asociației și a celorlalți automobiliști din țara noastră, în conformitate cu Rezoluția Adunării Generale a ONU. Acțiunile întreprinse au vizat conștientizarea tuturor participanților la traficul rutier asupra consecințelor accidentelor rutiere, a costurilor umane și economice pe care le implică acestea, precum și asupra necesității adoptării unor măsuri preventive cât mai eficiente pentru reducerea numărului accidentelor de circulație.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, zilnic peste 3400 de persoane își pierd viața din cauza accidentelor rutiere, majoritatea tineri, iar zeci de mii sunt răniți.

Automobil Clubul Român a marcat această Zi Mondială a Comemorării Victimelor Accidentelor de Circulație, celebrată anual în a treia duminică a lunii noiembrie, inclusiv prin promovarea Campaniei Naționale ”Think Bikes” care militează pentru protecția vieții bicicliștilor, motocicliștilor și scuteriștilor, care reprezintă peste 50 % din victimele spitalizate în urma acccidentelor rutiere. Această campanie are în vedere faptul că 33% din traficul orașelor se desfășoară pe scuter, bicicletă sau motocicletă, și că în fiecare an peste 7500 de motocicliști își pierd viața în traficul rutier. Campania națională se desfășoară concomitent cu promovarea de către ACR a ”Cărții de Salvare la Bord” document  a cărui prezență în autovehicul poate reduce timpul de intervenție în caz de accident cu până la 30%.

Acțiunile întreprinse în campaniile ACR au avut, în același timp, ca semnificație majoră comemorarea miilor de persoane ucise sau rănite în accidente rutiere, omagierea familiile acestora, precum și elogierea activității desfășurate de  profesioniștii din domeniul medicinei, poliției, serviciilor de urgență, care se confruntă zilnic cu consecințele dramatice ale accidentelor de circulație.

 

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter