ACR prezent la Concursul de Educatie Rutiera organizat de Clubul Automobilistic din Bulgaria

Ed rutiera (4)

Sfarsitul lunii iunie a fost marcat si anul acesta de participarea echipei de copii selectionati de Automobil Clubul Român, la o competitie de educatie rutiera, organizata de UAB (Automobil Clubul din Bulgaria), la Parvomay.

Echipajul ACR, format din copii cu varstele intre 10 si 12  ani, a fost selectat din rândul elevilor care și-au disputat performanța în conducerea bicicletei printre jaloane si cu respectarea semnelor de circulatie, la concursurile interjudețene de la Nehoiu, Costești și Târgoviște din perioada mai – iunie a.c. Echipajul ACR a fost însoțit de profesorii instructori din județele Dâmbovița și Giurgiu, care s-au ocupat de pregătirea teoretică și practică a copiilor.

Echipajul ACR a repurtat si anul acesta rezultate meritorii, atât la probele teoretice, cât și la cele practice ale Competiției, fiind premiat cu Trofeul Competiției, precum și cu diplome personalizate.

In continuare, ca si in anii precedenti,  lunile iulie si august 2018, vor prilejui organizarea de catre ACR a unor sesiuni speciale de instruire pentru elevi, în vederea participării unei echipe, în prima decadă a lunii septembrie 2018, la Campionatul European de Educație Rutieră din Ungaria, organizat sub egida Federației Internaționale  a Automobilului (FIA).

Aceste competitii de educatie rutiera organizate de Federatia Internationala a Automobilului si cluburile automobilistice nationale, au rolul de a dezvolta, in randul copiilor, indemanarea si respectarea regulilor de circulatie, stiind ca, uneori, copiii sunt victime nevinovate ale circulatiei rutiere.

04 iulie 2018

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter