ACR prezent la Faza Națională a Competiției de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat

DSC_0609

În ziua de 5 iulie 2017, Automobil Clubul Român a participat la deschiderea oficială a Fazei Naționale a Competiției de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, aflată la a șasea ediție anuală. Competiția se înscrie în cadrul Deceniului Mondial al Siguranței Rutiere 2011 – 2020, inițiat de Organizația Națiunilor Unite și Federația Internațională a Automobilului.

Organizată, de data aceasta , în Capitală, la Arena Națională, sub auspiciile ISU ”Dealul Spirii” București – Ilfov, această competiție a este onorată de 17 loturi reprezentative din întreaga țară, care urmează, timp de trei zile, să-și demonstreze abilitățile practice privind descarcerarea din vehicule și acordarea primului ajutor calificat. Câștigătorii Competiției Naționale, ediția 2017, vor participa la viitoarea Competiție Mondială de Descarcerare și Acordarea Primului Ajutor Calificat.

Automobil Clubul Român a participat la toate edițiile anterioare organizate la Ploiești, Oradea și Tg. Mureș, aducându-și contribuția la dezvoltarea și modernizarea conceptului de siguranță rutieră și a conceptului complementar de educație rutieră a tuturor participanților la traficul pe drumurile publice, în sintagma inovativă ”O Secundă pentru Viața Ta”, promovată de ACR de peste două decenii.

La ediția 2017, Automobil Clubul Român a participat cu Laboratorul Mobil de Educație Rutieră ”O Secundă pentru Viața Ta”, cu prezentarea ”Cărții de Salvare la Bord”, cu noul autovehicul de intervenții de urgență auto, dotat cu cea mai nouă tehnică necesară, precum și cu una dintre  autoplatformele de transport autovehicule accidentate la destinația solicitată. De asemenea, vizitatorii standului ACR au fost informați și în legătură cu conferirea recenta către ACR a celor trei trofee internaționale: Premiul pentru Inovatie in Siguranța Rutieră, acordat de FIA în luna mai 2017;  Premiul de Excelență în Siguranța Rutieră și Premiul Special ”Jacques Barrot”, acordate de Comisia Europeană în luna iunie 2017.

Logistica ACR s-a bucurat de o audiență deosebită.

 

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter