ACR prezent la sărbătorirea a 25 de ani de la înfiinţarea SMURD

DSC_0099

În ziua de 25 septembrie 2015, Automobil Clubul Român a participat, la Tg. Mureş, la sărbătorirea oficială, a unui sfert de veac de la crearea SMURD, în septembrie 1990. După modelul multor ţări din Europa crearea SMURD a reprezentat, în România, cel mai eficient sistem integrat din România de intervenţie a pompierilor, medicilor, paramedicilor, voluntarilor, pentru protecţia vieţii, prin descarcerarea şi acordarea primului ajutor calificat în vederea transportării persoanelor implicate în unităţi spitaliceşti.

Automobil Clubul Român a adus o contribuţie importantă în toate zonele ţării, alături de SMURD, în salvarea vieţii pe şosea, prin intervenţia flotei proprii de asistenţă rutieră în toate zonele ţării din România. Cu acest prilej, Automobil Clubul Român a prezentat şi susţinut un document de importanţă majoră, considerată de către specialişti, o invenţie, care poartă denumirea semnificativă de „Carte de Salavare la Bord”. Aceasta, aplicată în premieră în România, începând cu anul 2015, poate reduce cu până la 30% a timpului de intervenţie, în cadrul „orei de aur”, a salvării vieţii în accidentul rutier.

Cu ocazia acestei aniversări, Preşedintele Automobil Clubului Român, ing. Constantin NICULESCU, a adresat un mesaj special doctorului Raed Arafat, fondatorul şi principalul artizan al SMURD, timp de 25 de ani, conferindu-i o valoare practică şi profund umanitară printre cele mai moderne şi eficiente din Europa.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter