Acțiuni în cadrul Deceniului Mondial al Siguranței Rutiere

pol

La sediul central al Automobil Clubului Român a avut loc azi, 12.04.2016, o întâlnire între factorii de decizie din Automobil Clubul Român și Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Rutieră.

Cu acest prilej s-au discutat probleme de interes comun pentru acțiunile privind siguranța rutieră în perspectivele obiectivelor stabilite de Organizația Națiunilor Unite privind Deceniul Mondial al Siguranței Rutiere 2011 – 2020.

S-a convenit ca în perioada următoare ambele entități juridice să întocmească un program comun de măsuri și activități care să contribuie la reducerea accidentelor rutiere și de creștere a gradului de siguranță rutieră pe șosele.

De asemenea s-au convenit unele activități care să conducă la conștientizarea participanților la trafic pentru respectarea legislației rutiere, cunoscând faptul că pe șoselele din România uneori se produc accidente rutiere tocmai datorită acestui fapt.

Un aspect deosebit l-a constituit atragerea tineretului către automobilism și karting cunoscând valențele motor-sportului în perfecționarea conducerii auto.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter