Adunarea Generala Anuala si Gala Campionilor FIA 2018

AGA_FIA_2018

Cel mai asteptat eveniment al sfarsitului de an in randul comunitatii sportului international este Adunarea Generala a Federatiei Internationale a Automobilului. Anul acesta, in perioada 3-7 decembrie 2018, evenimentul s-a desfasurat in organizarea Federatiei Ruse de Automobilism (RAF), in istoricul oras Sankt Petersburg.

Acest redutabil eveniment international a fost onorat de prezenta a peste 400 de delegati de pe toate continentele.

Adunarea Generala a FIA a procedat la modificarea statutului prin crearea Comisiei pentru Drift a FIA, prin cresterea competentelor Consiliului Mondial pentru Mobilitate si Turism precum si ale Regiunilor FIA privind aprobarea Regulamentului intern si alegerea comisiilor specializate ale FIA.

Adunarea Generala a FIA a fost onorata de un mesaj al Presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir PUTIN.

Alaturi de sedinta Adunarii Generale a FIA, au mai avut loc numeroase alte reuniuni: ale Aliantei Internationale de Turism, ale Regiunii I FIA, Comisiei Vamale a FIA si ale Fundatiei FIA, delegatii ACR participand activ la toate aceste reuniuni.

Automobil Clubul Roman a fost reprezentat printr-o delegatie formata din Constantin NICULESCU – Presedinte al ACR, Georgiana MOGA – Director General al ACR si Alexandru VASILE – Director Adjunct al ACR. Asociatia noastra s-a bucurat de o recunoastere deosebita inclusiv prin alegerea Directorului General ca membru al Comisiei pentru Servicii de Mobilitate a Federatiei Internationale a Automobilului. ACR este reprezentat de asemenea in structurile sportive ale forului mondial in cadrul Comisiei Medicale FIA si al Comisiei Internationale de Karting a FIA.

Avand in vedere calitatea de Autoritate Sportiva Nationala si experienta acumulata prin proiectele de motorsport derulate de-alungul timpului, ACR a castigat din nou, printr-o idee originala, finantarea partiala de catre FIA a unui proiect referitor la infiintarea unui Centru de Excelenta in kartingul electric.

In cadrul programelor sportive desfasurate sub egida FIA in anul 2018, a fost apreciat deosebit proiectul Automobil Clubului Roman privind promovarea kartingului electric (e-Kart).

In incheierea saptamanii automobilistice din Rusia, s-a desfasurat Gala Campionilor 2018 in celebra cladire a Filarmonicii din St. Petersburg, unde au fost premiati  campionii mondiali din toate competitiile organizate FIA, culminand cu premierea campionilor Formulei 1.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter