Amanarea introducerii noului Cod Rutier!

imagine_361

20 septembrie 2006 – Automobil Clubul Roman saluta initiativa Ministerului Administratiei si Internelor, personal a ministrului Vasile Blaga, de a solicita Guvernului amanarea aplicarii Legii nr. 49/2006 cu privire la aprobarea Ordonantei de Urgenta nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Aceasta solicitare vine in intampinarea unor serioase critici fata de inadvertentele din respectiva lege. Exista posibilitatea de a se ameliora unele prevederi in perioada de timp ramasa pana la aplicarea legii.

Automobil Clubul Roman, ca membru al colectivului care pregateste aplicarea conceptului de intelegere amiabila intre soferi, ca urmare a unor accidente rutiere fara victime umane, isi exprima increderea ca acest concept, alaturi de unele imbunatatiri a modalitatilor de inmatriculare, vor avea darul de a face “viata mai usoara” pentru participantii la traficul rutier.

De asemenea, speram ca exista si o perspectiva reala de a se introduce in lege masuri viabile care sa reduca substantial accidentele rutiere si in mod deosebit cele cu victime umane.

Disciplinarea traficului rutier si imbunatatirea radicala a infrastructurii rutiere sunt necesitati vitale pentru tara noastra in care numarul automobilelor a cunoscut in ultimii ani cresteri exceptionale.


Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter