APEL AUTOMAT IN CAZ DE ACCIDENT

imagine_604

17 decembrie 2007 – Un studiu al Comisiei Europene si al specialistilor FIA, a estimat ca pana la 2.500 de vieti ar putea fi salvate anual in Europa, daca toate autovehiculele ar fi echipate standard cu sistemul eCall. Tarile membre ale UE vor fi invitate sa semneze un Protocol in acest sens.

In urma cu doi ani, producatorii de automobile au fost de acord cu propunerea Comisiei Europene ca pana in anul 2009 toate automobilele sa fie dotate obligatoriu cu sistemul eCall, care sa apeleze automat numarul unic 112, ce permite localizarea pe loc a accidentului.

Initiativa face parte din Programul pe care si l-a propus Comisia Europeana, cu sprijinul FIA, sa reduca la jumatate numarul victimelor accidentelor rutiere pana in anul 2010. Totodata, vor incepe consultari cu toti constructorii auto pentru echiparea standard a tuturor automobilelor cu sistemul de control electronic al stabilitatii (ESP), fapt care ar putea, de asemenea, salva 4.000 de vieti anual.

Automobil Clubul Roman detinator al Premiului de Excelenta al Comisiei Europene pentru Siguranta Rutiera pe anul 2007, sustine aceasta initiativa si ca semnatar al Chartei Europene a Sigurantei Rutiere’

Cu totii trebuie sa ne unim eforturile pentru salvarea vietilor omenesti.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter