Asistența rutieră non stop a ACR în sezonul de iarnă

Asistenta Rutiera 2

Ca în fiecare an, sezonul de iarnă produce dereglări ale traficului rutier și generează evenimente deosebite, traduse în costuri mari, întârzieri în deplasare și victime umane.

Această iarnă a influențat, în sens negativ, buna desfășurare a circulației rutiere pe aproape toate drumurile din țară. Automobil Clubul Român a fost la dispoziția automobiliștilor prin flota sa de asistență rutieră și a furnizat ajutorul de care aceștia au avut nevoie în momentele dificile, în țară și străinătate.

Flota de asistență rutieră a ACR, cu acoperire națională, a fost la dispoziția automobiliștilor nu numai pentru transportul autovehiculelor avariate sau defecte, ci și pentru asigurarea mobilității acestora, prin remedierea, la fața locului, a defecțiunilor apărute.

De asemenea, ACR s-a implicat și în recuperarea autovehiculelor accidentate care se aflau în afara părții carosabile, dar și în asistența medicală pentru persoanele aflate în dificultate.

Din sutele de cazuri pe care le-am avut în preajma sărbătorilor de Crăciun și anul nou, putem da cateva exemple edificatoare:

În 26 decembrie, accident pe Valea Oltului, soldat cu avarieri grave. În mai puțin de o oră, un echipaj ACR recuperează autovehiculul și îl transportă, împreună cu pasagerii, la domiciliul acestora din Pitești.

În aceeași zi, un autovehicul Mazda rămâne imobilizat în Gura Humorului, iar echipajul ACR sosit la fața locului l-a preluat și transportat direct la Chișinău, în republica Moldova.

De asemenea, un alt caz la care a trebuit să facem față a fost cel al unei persoane al cărei autoturism a  rămas în pană în zona lacului Oașa, din zona Șugag, o zonă periculoasă iarna și aproape impracticabilă din cauza condițiilor meteo. Un echipaj dispecerizat de către ACR, a pornit în căutarea persoanei respective, misiunea fiind cu atât mai dificilă cu cât zona muntoasă făcea imposibilă comunicarea telefonică. După câteva ore de căutări, autoturismula  fost adus în siguranță la Alba Iulia.

Asistența ACR s-a concretizat și în transportul unor persoane implicate în accidente rutiere, dar și organizarea repatrierilor și transporturile medicale specializate a victimelor. În acest sens, un cetățean străin, membru al unui club partener, a putut petrece anul nou la domiciliul său din străinătate, grație ACR care a organizat transportul acestuia, de la spitalul unde se afla internat, direct la avionul ambulanță care îl aștepta să îl ducă acasă.

Toate acestea sunt doar o mică parte din multiplele cazuri cu care ne-am confruntat în această perioadă. În continuare, Centrala de Alarmă ACR este pregătită, cu logistica adecvată și flota de asistență ACR și parteneri, să facă față provocărilor acestei ierni deosebit de grele.

 

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter