Astazi incepe scoala!
ATENTIE LA COPII!

imagine_1141

Astazi se da startul noului an scolar in toata tara. Incepand cu aceasta data copii nostrii se reintorc la scoala si odata cu aceasta si pe arterele rutiere.

Automobil Clubul Roman face un apel catre toti conducatorii auto participanti la trafic sa circule cu mare atentie in preajma scolilor, acolo unde intotdeauna sunt prezenti copii, al caror comportament este adesea imprevizibil. In apropierea scolilor se gasesc foarte des grupuri mari de copii, biciclisti sau autoturisme si pot aparea oricand situatii neprevazute ce pot duce la adevarate tragedii!

In prima zi de scoala ACR are cateva sfaturi privind siguranta rutiera si pentru parinti pe care acestia trebuie sa le impartaseasca copiilor ori de cate ori este posibil:

In primul rand dati un bun exemplu copilului dumneavoastra, respectand intotdeauna regulile de circulatie. Dupa cum se stie copii invata cel mai bine din exemplul parintilor.

Alegeti cel mai sigur drum spre scoala si parcurgeti-l impreuna de mai multe ori inainte de a lasa copilul sa mearga singur.

Intotdeauna priviti in ambele directii cand traversati.

Traversati intotdeauna pe trecerea de pietoni. Nu traversati printre masini parcate. Nu traversati intersectia pe diagonala.

Copii trebuie sa priveasca atent soferii si sa observe daca acestia i-au vazut inainte de a traversa. Daca este posibil chiar sa stabileasca un contact vizual cu acestia.

Intotdeauna sa poarte casca cand calatoresc pe scuter, bicicleta sau skateboard

Cand circulati pe trotuar atentie la alei ganguri sau garaje de unde pot aparea autovehicule.

Invatati copilul despre semnificatia culorilor semaforului si traversati intotdeauna numai pe verde.

Cand circulati pe un drum fara trotuar, circulati cat mai aproape de marginea din stanga a drumului pentru a avea traficul in fata. Hainele viu colorate cresc vizibilitatea in trafic insa mult mai eficiente sint benzile reflectorizante aplicate pe haine, ghiozdan sau bicicleta. Vesta reflectorizanta este cea mai eficienta in cresterea vizibilitatii pietonilor sau biciclistilor.

In cadrul actiunilor dedicate Deceniului Mondial al Sigurantei Rutiere 2011 – 2020, Automobil Clubul Roman pune accent pe educatia rutiera a copiilor inca de la cele mai mici varste, asa ca nu uitati: PARINTII SUNT CEL MAI BUN EXEMPLU PENTRU UN COPIL!

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter