Atenție! ACR informează automobiliștii: soferii amendați în statele Uniunii Europene vor primi amenda la domiciliu.

Radar

Automobil Clubul Român, asociația automobiliștilor din România, informează pe toți automobilistii că, odată cu intrarea în vigoare a legii nr. 5/2014, conducătorii auto din România care circulă în spațiul Uniunii Europene și care sunt amendați pentru diferite abateri de la codurile rutiere din țările respective, vor primi amenda la domiciliu și sunt obligați să o plătească.

Amenzile pe care conducătorii auto le vor primi la adresa de domiciliu pot fi pentru încălcări ale normelor privitoare la:

  • Excesul de viteză.
  • Neutilizarea centurii de siguranță, inclusiv pentru pasagerii care călătoresc pe locurile din spate ale automobilului.
  • Nerespectarea culorii roșii a semaforului.
  • Conducerea sub influența băuturilor alcoolice.
  • Conducerea sub influența stupefiantelor.
  • Nefolosirea căștilor de protecție (în cazul motocicliștilor).
  • Utilizarea unei benzi interzise.
  • Utilizarea telefonului mobil sau a altor dispozitive interzise în timpoul conducerii.

După comiterea contravenției, conducătorii auto vor primi acasă mai multe documente traduse în limba română, prin care sunt informați despre normele rutiere  încălcate, data, ora și locul comiterii contravenției, precum și detalii referitoare la modul în care pot achita amenda. Achitarea cuantumului amenzii se poate face fie prin card bancar, fie prin virament în contul care este menționat în documentele primite.

Amenzile sunt destul de usturătoare, dace ne gândim că depășirea vitezei maxime admise cu 1 km/h poate aduce contravenientului o amendă de 45 Euro, sumă care va trebui să fie plătită. În caz contrar, riscați să fiți executat de către autoritațile fiscale.

Așadar atenție când vă deplasați în alte țări din Uniunea Europeană: informați-vă din timp asupra legislației țărilor prin care doriți să circulați și respectați cu strictețe normele rutiere din acele state.

ACR vă recomandă ca înainte de plecarea în călătorie să vizitați www.acr.ro pentru a afla informații privitoare la legislația altor state sau contactați-ne la email acr@acr.ro .

Automobil Clubul Român vă dorește călătorii fără evenimente neplăcute și vă stă la dispoziție oriunde și oricând!

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter