Atentie! Guvernul Romaniei a stabilit noi reglementari privind asigurarea obligatorie (RCA) si inspectia tehnica periodica (ITP)!

imagine_193

04 ianuarie 2006 – Printre alte reglementari ale unei Ordonante de Urgenta adoptata de Guvern la sfarsitul anului 2005, incepand cu data de 1 aprilie 2006, la implinirea unui termen de 90 de zile de la data expirarii inspectiei tehnice (ITP) sau a asigurarii (RCA), se suspenda de drept inmatricularea vehiculelor rutiere aflate in aceasta situatie. Suspendarea se aduce la cunostinta proprietarului vehiculului, de indata si in scris. Aceste prevederi se aplica si vehiculelor inmatriculate ale caror inspectii tehnice sau asigurari RCA au expirat inainte de data de 1 aprilie 2006.

Inmatricularea se suspenda din oficiu si pentru vehiculele ale caror certificate de inmatriculare eliberate conform Decretului 328/1966, nu au fost preschimbate pana la data de 31 octombrie 2001.

Conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor a caror inmatriculare a fost suspendata in conditiile acestei ordonante de urgenta constitue contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3000 RON la 5000 RON.

Ridicarea suspendarii inmatricularii si intrarea in normalitate se va efectua in momentul in care proprietarul va prezenta dovada incheierii asigurarii RCA sau a efectuarii ITP. De asemenea suspendarea inmatricularii se revoca de drept in cazul in care proprietarul vehiculului face dovada ca, la data instituirii suspendarii, indeplinea toate conditiile prevazute de lege privind asigurarea si inspectia tehnica.

Toate filialele ACR va stau la dispozitie pentru a va ajuta sa incheiati asigurarea obligatorie RCA si efectuarea inspectiei tehnice ITP.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter