Atentie la autoplatformele care efectueaza tractari, dar sunt inmatriculate in Bulgaria!

depanare

Fenomenul de inmatriculare in Bulgaria al autovehiculelor detinute de cetatenii romanii a devenit o practica frecventa in ultimii ani, dovada fiind multitudinea de autoturisme, cu vechime considerabila, care circula pe soselele din Romania.

Cu totii cunoastem reversul unei astfel de actiuni: tara s-a umplut, pana aproape de refuz, de astfel de autoturisme, aflate intr-o stare tehnica precara, multe dintre ele neavand nici Inspectia Tehnica Periodica efectuata, nici o asigurare de raspundere civila.

In timp ce autoritatile incearca sa stavileasca si sa descurajeze astfel de activitati, fenomenul ia amploare si in ceea ce priveste autovehiculele comerciale, printre acestea putandu-se enumera si autovehiculele de asistenta rutiera.

Din ce in ce mai mult, observam autovehicule de tractare, vopsite in galben si cu numar de inmatriculare din tara vecina. De multe ori, acestea par sa fie in regula, insa, la o privire mai atenta, va puteti da seama la ce va expuneti daca utilizati serviciile unor astfel de companii.

Atentie automobilisti: utilizarea unor astfel de prestatori de servicii poate pune in pericol nu numai integritatea automobilului pe care doriti sa il transportati, ci si pe dumneavoastra, in cazul in care sunteti in habitaclul autovehiculului care va transporta. De cele mai multe ori, aceste autovehicule de asistenta rutiera inmatriculate in Bulgaria au o stare tehnica precara si nu fac decat sa-i puna in pericol si pe ceilalti participanti la traficul rutier.

Atentie automobilisti: la utilizarea serviciillor unor astfel de firme, in cazul producerii unei daune la autovehiculul dumneavoastra, nu va puteti recupera prejudiciul din cauza lipsei oricaror asigurari si a bonitatii proprietarului.

Mai mult, acesti transportatori isi deruleaza activitatea chiar si in lipsa documentelor legale care le da dreptul sa ruleze pe drumurile publice cu astfel de autoplatforme.

Pe aceasta cale, dorim sa tragem un serios semnal de alarma asupra desfasurarii activitatii unor astfel de firme, care incearca, pe toate caile, sa eludeze legislatia in vigoare si sa pacaleasca automobilistii, in scopul producerii unor venituri, uneori chiar si prin metode evazioniste.

Va rugam sa nu va lasati inselati de culoarea galbena in care sunt vopsite astfel de autoplatforme inmatriculate in Bulgaria si chiar in Romania si sa solicitati soferilor acestora, tot timpul, documentele care le dau dreptul de a circula pe drumurile publice si de a efectua astfel de prestatii.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter