ATI FOST AMENDAT CONTRAVENTIONAL?
CUM CONTESTAM PROCESUL-VERBAL?

imagine_400

14 decembrie 2006 – Intrarea in vigoare a noului Cod Rutier, cu prevederi restrictive mult mai severe decat cele cuprinse in trecutele norme legislative privind circulatia pe drumurile publice, a sporit substantial numarul amenzilor si a proceselor-verbale de contraventie, intocmite de agentii Politiei Rutiere. Firesc, si conducatorii auto si-au pus problema cum ar putea contesta anumite procese-verbale, mai ales ca majoritatea atrag dupa sine si puncte de penalizare, ce pot duce la suspendarea Permisului de conducere.
La intrebarile ce ne-au fost adresate de catre mai multi conducatori auto, membrii ai ACR, suntem in masura sa explicam urmatoarele:

1. Asa cum se stie, impotriva Procesului-verbal de contraventie conducatorul auto poate depune plangere in termen de 15 zile de la comunicare. Daca semneaza Procesul-verbal pentru luare la cunostinta, termenul curge din momentul intocmirii sale. Daca refuza, Procesul-verbal ii este trimis prin posta, termenul de 15 zile incepand sa curga de la data primirii documentului, confirmata prin stampila Postei.

2. Nu este recomandat sa refuzam semnarea procesului-verbal, pentru ca simpla luare la cunostinta prin semnatura, nu constituie implicit si recunoasterea faptei, in situatia in care nu am semnat aici si aici”", la indicatia agentului constatator, semnand astfel si la rubrica “”contravenientul recunoaste savarsirea faptei”". Conducatorul auto care nu este de acord cu sanctiunea aplicata sau contraventia retinuta in sarcina sa de catre agentul constatator”

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter