Automobil Clubul Roman contesta afirmatiile FRAS cu privire la FRK

imagine_1079

Automobil Clubul Roman, organizatie nationala nominalizata de Legea Educatiei fizice si sportului nr. 69/2000 pentru activitatile de automobilism sportiv si karting sportiv din Romania si Autoritate Sportiva Nationala recunoscuta de Federatia Internationala a Automobilului, fata de comunicatul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS) aduce la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Federatia Romana de Karting (FRK) este o structura de tip federativ fata de care ACR are o atitudine echidistanta asa cum are si fata de FRAS.

Consideram ca afirmatiile FRAS, pe langa faptul ca sunt ireale, ascund si grave incalcari ale legislatiei din Romania.

Este vorba de infiintarea Federatiei Romane de Automobilism in anul 2005; in timp ce justitia in Bucuresti dezbatea acordarea personalitatii juridice acestei federatii, aceeasi membri fondatori ai acesteia, pe baza unui aviz dublu (fapt interzis de lege) au solicitat Tribunalului Judetean Cluj infiintarea unei alte federatii cu acelasi statut si cu acelasi obiect de activitate, denumita FRAS. Intreaga judecata de la Cluj s-a desfasurat in Sala de Consiliu a Tribunalului si cu termen de recurs de 3 zile!!

Prin aceasta manevra judiciara s-a reusit ca in timp ce o instanta in Bucuresti examina acordarea personalitatii juridice pentru Federatia Romana de Automobilism, la Cluj-Napoca se infiinta Federatia Romana de Automobilism Sportiv, cu acelasi statut si cu aceeasi membri fondatori (sapte in loc de zece, cum prevede legea!).

Acum FRAS se lauda ca apara legalitatea si acuza o alta federatie ca doreste sa existe legal in Romania, in timp ce pentru disciplina automobilism sportiv au existat in Romania, in acelas timp, doua federatii cu acelasi obiect de activitate, lucru interzis in mod expres de lege.

Din cunostinta noastra, FRK detine o hotarare a unei instante pentru acordarea personalitatii juridice si aceasta decizie este in prezent contestata de FRAS, care nu are ca obiect de activitate kartingul, precum se citeste si din denumirea federatiei.

Kartingul sportiv este o disciplina sportiva distincta si legatura sa cu automobilismul este asa cum este legatura intre FR de Gimnastica Sportiva si FR de Gimnastica Ritmica, intre FR de hochei pe gheata si FR de hochei pe iarba, intre FR de karate Kyokushin, FR de karate modern, FR de karate
traditional si FR de karate WKC sau FR de tir sportiv si FR de tir cu arcul, FR de fotbal si FR de fotbal-tenis si exemplele pot continua.

Federatia Romana de Automobilism Sportiv nu are nici o legatura cu kartingul sportiv, nu a desfasurat nici o competitie de Karting la nivel national pana la constituirea Federatiei Romane de Karting si nu doreste decat sa distruga un sport al copiilor si tineretului asa cum a contribuit din plin la eliminarea Raliului Romaniei si a altor competitii internationale desfasurate in Romania pana la aparitia sa in peisajul automobilistic din Romania.

Sportul de amatori si actiunile de promovare a tineretului au fost si acestea serios afectate de aparitia (in sala de consiliu) a FRAS.

Legea din Romania a fost incalcata de FRAS, care s-a constituit fraudulos de catre un grup de uzurpatori ai Automobil Clubului Roman si care, culmea, doresc sa isi insuseasca activitatea de automobilism si karting desfasurata de ACR inca din anul 1904.

Prin tot felul de tertipuri aceasta federatie uzurpatoare doreste sa confiste sporturile automobilism si karting, iar prin abuzurile unor functionari ai statului din structurile ANTS din anul 2005 au reusit performanta de a obtine doua „avize unice” pentru acelasi sport si in acelasi timp.

Asa s-a nascut FRAS, iar astazi incearca sa ofere lectii de legalitate cand s-a infiintat prin manevre ilegale.

Automobil Clubul Roman este recunoscut de istorie si este mandru de trecutul istoric, iar prevederea Legii Educatiei Fizice si Sportului nr. 69/2000 conduce la o singura concluzie Automobil Clubul Roman este organizatie nationala pentru automobilismul sportiv si kartingul sportiv.

Domnii de la FRAS poate ar face bine sa isi priveasca trecutul recent cu mai multa obiectivitate si sa-i considere pe cei de la FRK colegii lor si in nici un caz dusmani.

Automobil Clubul Roman este o organizatie nationala cu reprezentare internationala cu vechime de peste 106 ani de existenta, cu un trecut si un prezent demn si deschis colaborarii cu toate structurile asociative din Romania, chiar si cu cele care doresc eliminarea ACR din viata publica.

Comunicatul FRAS contine, de asemenea, multe aberatii, ineptii si neadevaruri in privinta modelului FIA, in privinta influentei negative a FRK asupra activitatii FRAS, in privinta afectarii imaginii Romaniei de catre ACR, cand de fapt FRAS face o concurenta neloiala si ilegala Automobil Clubului Roman, in privinta multor acuzatii nefondate. Toate acestea le punem pe seama persoanei purtatorului de cuvant venita de curand in FRAS si nu poseda cunostintele tehnice necesare.

Biroul de presa al ACR


Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter