Automobil Clubul Român la 108 ani de existenţă
La Multi Ani ACR!

Foto grup in finalul festivitatii de 5 aprilie 2012

Astăzi, 5 aprilie, la Sediul Central al ACR, a avut loc un eveniment de excepţie cu prilejul împlinirii a 108 ani de existenţă a Automobil Clubului Român, care s-a înscris printre primele 10 cluburi auto din Europa şi printre primele 14 din lume. În spiritul tradiţiei statornicite de-a lungul deceniilor, la 5 aprilie este marcată şi „Ziua Automobilistului” din România.

Cu acest prilej a avut loc, într-un cadru festiv, înmânarea de către Preşedintele ACR a „INSIGNEI DE AUR a AUTOMOBIL CLUBULUI ROMÂN” primului cosmonaut român, Dumitru Prunariu, care a zburat în spaţiul cosmic la 14 mai 1981 şi căruia, asociaţia automobiliştilor din România i-a acordat încă în urmă cu 3 decenii calitatea de „MEMBRU DE ONOARE al ACR”. Primul cosmonaut român a semnat în Cartea de Onoare a Asociaţiei Automobiliştilor din ţara noastră.

Dumitru Prunariu s-a întreţinut, îndelung, în acest moment sărbătoresc, cu numeroşi membri ai ACR, prezenţi la festivitate, precum şi cu cei mai tineri membri ai ACR de la Şcoala Generală nr. 51 din Capitală, care s-au prezentat la festivitate cu Laboratorul Şcolar de Educaţie Rutieră, solicitând autografe de la cosmonautul român.

In cursul zilei, flota de asistenţă rutieră a Filialei Bucureşti a defilat pe arterele de circulaţie din Capitală, prezentând logistica complexă de autoplatforme, autoturisme de depanare stradală şi autoturisme ale Şcolii de Şoferi, destinate atât pregătirii noilor şoferi cât şi perfectionării in conducerea auto în situaţii specifice de trafic.

Tot astăzi, Automobil Clubul Român a lansat, în mod oficial, noul website (www.acr.ro) dedicat în exclusivitate membrilor ACR, care vor putea obţine informaţii despre dinamica beneficiilor şi serviciilor puse la dispoziţie de ACR, date în legătură cu starea arterelor de circulaţie, din ţară şi străinătate, cu asistenţa rutieră asigurată non-stop, la nevoie, pentru toţi cei aflaţi în situaţii speciale.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter