AUTOMOBIL CLUBUL ROMAN LA NEVOIE SE CUNOASTE Viscolul si gerul au fost invinse!

Asistenta3

Romania, ca si intreaga Europa, a fost, este si continua sa fie bantuita de zapezi, viscole si ger, cum nu s-a mai intamplat de ani multi. Oameni izolati in case inghetate, bolnavi in stari limita de existenta, turisti surprinsi de natura dezlantuita in zone de nepatruns, trenuri intarziate pe calea ferata si, desigur, soferi cu automobile acoperite de nameti si multe alte tragedii!

In acest context, Automobil Clubul Roman s-a confruntat cu noi situatii critice: sute de membri ACR au dat S.O.S-uri pentru a putea fi scosi la liman; zeci de membri ai cluburilor automobilistice partenere din strainatate si-au pus nadejdea justificata in interventiile ACR. Dar sa dam cateva situatii de caz, in care sintagma „ACR la nevoie se cunoaste” si-a demonstrat valoare.

  • 28 ianuarie 2012: un autoturism Ranault Laguna era inzapezit, la ora 08.05, la intersectia Hristo Botev cu Rosseti din Bucuresti; mecanicii depanatori ai Filialei din Capitala au deblocat, cu lopetile, nametii care au acoperit automobilul si l-au tractat la service-ul solicitat pentru a-i repara defectiunile de la motor.
  • 31 ianuarie 2012: un autoturism Volvo XC90 a ramas blocat pe soseaua principala din Ciorogarla, judetul Ilfov. Pentru a ajunge la automobilul respectiv cu autoplatformaACR, mecanicii acesteia au dizlocat peste 20 de metri de nameti realizand tractarea acestuia intr-o zona circulabila. De la Ciorogarla, platforma ACR s-a deplasat pe o strada din Bucuresti, unde un Jaguar S-Type, avea frana de mana inghetata, blocandu-i deplasarea. Spre satisfactia membrului ACR, reparatia s-a realizat la fata locului, intr-un timp record.
  • 31 ianuarie 2012: In Municipiul Iasi, dupa lasarea noptii, proprietarul unui automobil Fiat Punto a solicitat o depanare din cauza inghetarii combustibilului. Acesta a fost transportat la Statia de Asistenta Tehnica ACR din localitate, unde i s-au operat interventiile tehnice necesare repunerii in functiune.
  • 1 februarie 2012: un autoturism Chrysler Grand Voyager a fost implicat intr-un accident rutier in localitatea Sancraieni, din Judetul Harghita, fiind necesar transportul lui la unitatea reparatorie de catre autoplatforma ACR.
  • 2 februarie 2012: in localitatile Buzau, Suceava si Brasov, au fost inregistrate mai multe incidente auto in care au fost implicate autoturismele unor membri ACR. Interventiile prompte ale flotei de asistenta ACR au facut ca proprietarii acestora sa-si poata continua deplasarea la destinatie, chiar in aceeasi zi.
  • 4 februarie 2012: automobilul Seat Alhambra, proprietatea unui membru ACR, a derapat intr-un sant, din marginea soselei in zona Barzava, la orele 18.00, fiind necesara interventia autoplatformei ACR pentru recuperarea masinii si punerea ei in stare de functiune pe directia Timisoara.
  •  6 februarie 2012: un membru ACR aflat, in interes turistic, la Sofia, a avut nesansa unui sloi de gheata cazut pe parbriz si spargerii acestuia. Si cum, nici un rau nu vine singur, a avut si nesansa de a nu gasi un parbriz pentru marca autovehicolului sau. Din cele doua alternative oferite de ACR, adica transportul automobilului, la Bucuresti, pentru reparatiile necesare, sau ca ACR sa-i transporte, cu un autoturism de depanare, un parbriz din tara pentru a fi montat la un service recomandat de Clubul Automobilistic Bulgar, proprietarul automobilului respectiv a ales prima solutie, convenabila in perspectiva costurilor.

Lista interventiilor tehnicienilor ACR la solicitarile membrilor Asociatiei in zilele de viscol si ger ar putea fi multiplicata, avand in vedere ca numai intr-o saptamana numarul membrilor ACR care au apelat la serviciile de depanare a depasit cifra de 326.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter