AUTOMOBIL CLUBUL ROMAN PREZENT LA SARBATOAREA “ZILEI AUTOMOBILISTILOR MILITARI-2017”

DSC_0485

In ziua de 1 Martie 2017 la “BAZA SPRIJIN LOGISTIC MUNTENIA” din cadrul Ministerului Apararii Nationale a avut loc un eveniment deosebit: “Ziua Automobilistilor Militari-2017”. Aceasta sarbatoare de suflet a marcat implinirea unui secol de la infiintarea “ARMEI AUTO” in Romania, constituind o expresie a gradului inalt de civilizatie a societatii noastre multimilenare, a modernizarii Armatei Romane la standarde compatibile cu cele existente in statele partenere.

Automobil Clubul Roman a onorat aceasta sarbatoare a Automobilistilor Militari prin prezenta Domnului Constantin Niculescu, Presedintele ACR, insotit de membrii ai Consiliului de Conducere al ACR. Cu acest prilej, Presedintele Asociatiei a inmanat “ DIPLOMA DE ONOARE A ACR” si “PLACHETA ACR”, domnului Colonel DR. Alexandru Nedelcu, Comandantul BAZEI SPRIJIN LOGISTIC MUNTENIA, ca un omagiu adus acestui eveniment din istoria Armatei Romane. De asemenea in “CARTEA DE ONOARE” editata cu acest prilej, presedintele ACR a adresat “MESAJUL  AUTOMOBIL CLUBULUI ROMAN  CU OCAZIA ZILEI AUTOMOBILISTILOR MILITARI-2017”, in care se mentioneaza: “Astazi asistam la o aniversare deosebita, de un secol, de la infiintarea Regimentului de Tractiune Automobila, intr-un an in care Automobil Clubul Roman, ca reprezentant al Automobilistilor din Romania, implineste 113 de ani de existenta. Un salut colegial si o viata in pace si libertate!”

In perimetrul generos oferit de organizatorii evenimentului, din cadrul unitatii militare bucurestene, Automobil Clubul Roman a prezentat, printr-o ampla expozitie proprie, expresii concrete ale bazei materiale si logisticii de asistenta rutiera si tehnica cu acoperire nationala, ale scolii de soferi , care in acest an a implinit 107 ani de existenta, ale educatiei rutiere a participantilor la trafic prin Laboratorul Mobil de Educatie Rutiera, lansat in anul 2000. De asemenea, au fost expuse automobile de epoca din colectia proprie a ACR (prima Dacie 1100 fabricata in Romania in 1968, Ford Tip A din 1928,  Plymouth din 1938, Mercedes Benz W123), precum si primul autoturism Dacia Logan iesit pe portile uzinei, achizitionat de ACR pentru colectia proprie, etc. Unele automobile de epoca au fost puse la dispozitie de membrii ai ACR. Expozitia ACR s-a bucurat de o audienta deosebita, fiind vizitata de personalitatile marcante ale Armatei Romane, prezente la acest eveniment memorabil, consacrat implinirii unui secol de la infiintarea ”ARMEI AUTO”.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter