AUTOMOBILUL DACIA LOGAN CONCURAT LA PRET

imagine_573

25 octombrie 2007 – In urma cu cativa ani Renault anunta ca va construi la Pitesti un model nou de automobil, ce nu va costa decat 5.000 de euro. Si intr-un fel s-au tinut de cuvant, deoarece, dupa adaugarea TVA-ului… publicitar, in primul an de vanzare se putea cumpara si o masina in jur de 6.500 de euro!

Din nou Grupul Renault-Nissan anunta intentia de a creea un alt model ieftin de automobil pentru pietele emergente, la un pret de circa 3.000 de euro. Socotita a deveni cea mai ieftina masina din lume, aceasta urmeaza sa fie proiectata si construita in India, acolo unde francezii vor deschide un al treilea Technocentre(in care vor lucra aproximativ 1.000 de ingineri locali) si o noua fabrica, ce va deveni operationala in maximum doi ani.

De mentionat ca faptul ar constitui o replica la aceeasi intentie anuntata de constructorul indian Tata (care a anuntat un proiect de automobil ce va iesi pe piata la doar 2.000 de euro!), ca si constructorul chinez BYD, care a lasat sa-i scape o informatie conform careia viitorul sau model F1(se pare, o clona a japonezului Toyota Aygo) nu va costa nici el mai mult de 3.000 de dolari.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter