Avantajele Scolii de Soferi ACR

imagine_67

Prestigiu si profesionalism

Scolile de Soferi ACR, au fost infiintate, in majoritatea judetelor, de peste trei decenii. In aceasta perioada, numarul absolventilor cu carnet de conducere ai Scolilor ACR din toata tara, se apropie de 600.000, ceea ce inseamna ca, in medie, din noua conducatori auto amatori, unul a absolvit scoala la noi. E ceva! Iar printre elevii nostri s-au aflat numeroase personalitati ale vietii cultural-sportive si politice din Romania, care constituie in sine o carte de vizita.

Asa cum ne spunea si directorul Filialei ACR Bucuresti, dl. Costica Tudor, la cunoscuta Scoala de Soferi a ACR de pe strada Jiului, din Capitala, au invatat tainele volanului campioni olimpici si mondiali, incepand cu Nadia Comaneci si Teodora Ungureanu, cunoscuti oameni de televiziune cum sunt Gabriela Vranceanu-Firea, Radu Naum, Marina Almasan, Doru Octavian Dumitru, o parte a Grupului Divertis, in frunte cu Toni Grecu si Monica Anghel, Angela Similea, mai multi fosti si actuali ministri (…si chiar un fost prim-ministru!), sau mai curand, cele doua fete ale Presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Sigur, asa cum licee de mare traditie se mandresc cu absolventii lor, deveniti mai tarziu oameni de seama, este de inteles, in context, si mandria cu care directorul Filialei ACR Bucuresti ii aminteste cu respect pe cativa dintre absolventii Scolii de soferi ACR.

Dar ce vrem noi sa subliniem este ca in toata aceasta perioada de peste trei decenii, principalul criteriu care a definit activitatea Scolilor de soferi ACR din intreaga tara a fost calitatea deosebita a programului de instruire, atat teoretica, cat si practica. In cateva sondaje efectuate pentru a stabili cauzele accidentelor rutiere, s-a constatat ca absolventii Scolilor de soferi amatori ale ACR au avut mai putine „incidente“ pe drumurile publice decat alti conducatori auto.

Pentru noi vorbesc nu doar traditia si profesionalismul, cat mai ales aprecierea celor care au beneficiat de serviciile noastre. O buna parte din actualii cursanti ai Scolilor de soferi ACR sunt fiii, rudele apropiate sau prieteni ai mai vechilor membrii ACR, care si-au obtinut permisul de conducere prin intermediul Scolii de Soferi ACR Bucuresti. Ei stiu ca la noi primeaza seriozitatea si rigoarea instruirii, nivelul superior de cunostinte al instructorilor, cat si mijloacele tehnice si de invatare moderne pe care le punem la dispozitie.

Are importanta cine este instructorul?

Despre instructorii auto buni se duce vorba ca si despre medici. In plus, noi avem o baza materiala excelenta: automobile Dacia Logan, Dacia Solenza si Matiz, iar mai nou Chevrolet Aveo, instruirea teoretica nu se face „in bucatarie“ sau prin cine stie ce baraca improvizata, ci intr-o sala special destinata si amenajata pentru acest scop. Si, in plus, detinem cel mai bun poligon de instruire practica din Bucuresti. La noi, „ora didactica“ este ora adevarata, nu doar 35-40 de minute, toate automobilele de scoala au dubla comanda, cu trei pedale, nu doar cu una, de frana, iar cunoscuta aluzie „mai da si dumneata ceva in plus pentru benzina!“, la ACR nu exista. Profit de acest prilej pentru a informa persoanele cu handicap locomotor, ca Scoala ACR Bucuresti pune la dispozitia viitorilor cursanti un autoturism dotat special cu o cutie de viteze automata.

Scolile ACR erau cunoscute si pentru unele facilitati.

La sfarsitul scolii, instructorii nostri organizeaza, in cadrul programului, o „testare interna“, in conditii reale de examinare. Celor care au anumite „inabilitati“, le recomandam suplimentarea cu cateva ore a perioadei de instructie practica. Asa se explica de ce procentul nostru de reusiti „din prima“ este foarte mare (peste 90%). De asemenea, pentru evitarea unui stress suplimentar, in cadrul scolii functioneaza, saptamanal, un laborator pentru examenul psihologic. In incheiere, pot sa-i asigur pe toti viitorii nostri elevi ca dupa absolvire vor fi nu numai foarte multumiti, dar si excelenti conducatori auto pe drumurile publice.


Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter