BATALIE PE ZECIMI DE SECUNDA IN WRC

imagine_549

04 septembrie 2007 – Raliul Noii Zeelande, foarte rapid dar si foarte tehnic, a generat o lupta extraordinara intre doi mari campioni: Marcus Gronholm si Sebastien Loeb. De-a lungul a trei zile de concurs, acesti adevarati supercampioni ai WRC s-au schimbat pe rand la conducerea cursei, lupta sportiva imbracand nu o data aspecte dramatice.

In prima zi, pe cea mai lunga proba a etapei (43,9 km), pe un traseu alunecos ca intr-o etapa de WRC din Suedia sau Finlanda, Gronholm luase un avans de 7s, ce parea decisiv, incheind ziua cu 13 s inaintea lui Loeb.

Ultimele doua zile au fost insa in avantajul supercampionului francez, care treptat s-a apropiat de suedez cu o tenacitate de care multi nu-l credeau in stare. Astfel, dupa a doua zi a raliului, ecartul intre Gronholm si Loeb scazuse la doar 1,7 s !

A treia zi, decisiva pentru clasamentul general, a insemnat poate cea mai frumoasa si spectaculoasa confruntare sportiva din istoria WRC. Pe drumurile “miscatoare” de pamant ori pe macadam-uri foarte rapide, unde orice miscare mai brusca de volan putea insemna pierderea unei jumatati de secunda, ei bine, cei doi s-au batut, pe fiecare proba speciala, la zecimi de secunda. Asa se face ca inaintea ultimei probe speciale Sebastien Loeb mai avea de recuperat doar 0,7 s pentru a castiga si a se apropia de Gronholm la numai 6 p. in clasamentul general. Dar n-a fost sa fie… Daca Sebastien Loeb (Citroen WRC) a castigat de cinci ori consecutiv Raliul Germaniei, ei bine, Marcus Gronholm (BP Ford) a castigat, in week end-ul trecut, tot a cincea oara consecutiv, Raliul Noii Zeelande !

Aceasta ultima etapa de WRC se poate spune ca va ramane memorabila. Intr-adevar, campionul mondial en titre, francezul S.Loeb l-a invins pe M.Gronholm, in ultima proba speciala, dar numai cu 0,4 s, astfel ca, dupa 350 km de probe speciale, finlandezul castiga Raliul Noii Zeelande cu un avans de 0,3 s (!!) si ramane astfel lider in clasamentul general, ba in plus adaugandu-si inca doua puncte. Cu cinci etape inainte de incheierea Campionatului Mondial, Marcus Gronholm isi consolideaza primul loc in clasamentul general, unde acum are un avans de 10 puncte fata de stralucitul sau adversar, pe locul al treilea situandu-se Mikko Hirvonen. In WRC mai sunt de desfasurat inca cinci etape.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter