Bateria automobilului este descarcata? Iata ce trebuie sa faci!

Depanare

Din cauza temperaturilor negative din aceste zile, soferii pot intampina probleme la pornirea automobilului, principala cauza fiind descarcarea acumulatorului.

Iata cateva sfaturi din partea Automobil Clubului Roman in vederea prevenirii unor astfel de situatii neplacute și a prelungiri duratei de viață a acumulatorului autovehiculului dumneavoastra:

1. Reduceti consumul electric al bateriei

Inainte de pornire opriti toate sistemele care pot solicita bateria, cum ar fi sistemul de climatizare, sistemul audio, luminile, sistemul de dezaburire, etc.

2. Rotiti cheia in contact si verificati daca luminile din bord se aprind. Daca acestea se aprind, nu inseamna neaparat ca bateria functioneaza la parametri normali. Este posibil ca automobilul să nu pornească, acumulatorul neavand suficient amperaj.

3. Daca la rotirea completa a cheii  luminile nu se  aprind si motorul nu da semne de pornire, este clar ca bateria dumneavoastra este descarcata complet.  O descarcare completa a bateriei poate o fi o problema pe care nu o puteti remedia singuri. Pentru asistenta rutiera baterie, contactati-ne la 021 222 22 22 si vom trimite un echipaj specializat care ajunge la dumneavoastra in mai putin de 45 minute.

4.Intretineti bateria, mai ales in perioada de iarna.

Reactiile chimice care genereaza energie electrica in acumulatorul automobilului dumneavoastra sunt mai lente la temperaturi scazute, astfel incat, din aceasta cauza, bateria nu atinge parametrii functionali.

Pentru a evita situatii neplacute de acest gen verificati periodic acumulatorul autovehiculului. Astfel puteti prelungi si durata de viata a bateriei, care in mod normal este intre 3 si 5 ani.

Alte motive care pot creea probleme la pornirea motorului:

Luati in considerare faptul ca motoarele sunt mai greu de pornit la temperaturi foarte scazute, din cauza cresterii gradului de vascozitate al uleiului care ingreuneaza rotirea arborelui cotit. Un alt motiv pentru care motorul nu poate fi pornit il constituie filtrul de combustibil. Acesta poate contine diverse impuritati, inclusiv apa, care ingheata la temperaturi scazute. La revizia automobilului, premergatoare sezonului rece, verificati filtrul de combustibil. Va recomandam ca pe timpul iernii sa utilizati combustibil de calitate, adecvat temperaturilor scazute.

Pentru orice problema tehnica, solicitati ajutorul Automobil Clubului Roman la numarul de telefon 021 222 22 22, echipele de asistenta rutiera ale ACR va stau la dispozitie 24h/7 pentru ajutor specializat.

Automobil Clubul Roman - Dedicat asistentei rutiere!

 

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter