Bucharest Challenge 2009 a luat drumul Ungariei

imagine_847

17 iunie 2009 – Automobil Clubul Roman, anunta fanii automobilismului sportiv ca ieri, 16 iunie, a anulat din Calendarul Sportiv International al FIA pe anul 2009, cea de a 5 – a etapa a Campionatului Mondial FIA GT 2009 care urma sa se desfasoare in perioada 7-9 august la Bucuresti.

Promotorul evenimentului sportiv Bucharest Challenge 2009, a solicitat anularea competitiei de la Bucuresti din acest an datorita prelungirii excesive a discutiilor cu Primaria Bucuresti, fapt care facea imposibila desfasurarea cursei in termen. Din acest motiv, organizatorul Campionatului FIA GT, compania SRO Ltd, pentru a asigura cursivitatea etapelor, a mutat evenimentul la Hungaroring, in Ungaria.

Automobil Clubul Roman considera ca Bucurestiul, prin desfasurarea celor 2 etape de Campionat FIA GT in 2007 si 2008, s-a numarat printre putinele capitale mondiale care au avut prilejul sa fie gazde ale acestui spectacol de sport automobilistic, care a atras nu numai numerosi spectatori din Romania, dar si milioane de telespectatori din Europa si de pe celelalte continente.

Automobil Clubul Roman considera ca, prin anularea acestui eveniment sportiv se pierd nu numai ocazia de a promova imaginea tarii noastre si in special a Bucurestiului peste hotare dar si circa 10 – 12 milioane de euro proveniti din servicii hoteliere, de transport, taxe, impozite, etc. aferente acestui eveniment.

In conditiile in care multe orase europene de renume depun eforturi pentru obtinerea dreptului de a gazdui o competitie auto stradala de nivelul celor din Campionatele FIA, consideram ca Bucurestiul, care a avut o astfel de ocazie, renunta prea usor la ea.

Speram ca pana la sfarsitul acestui an Primaria Municipiului Bucuresti si promotorul evenimentului Bucharest Challenge sa ajunga la un consens, astfel incat in viitor impatimitii sportului automobilistic sa se bucure din nou de spectacolul de exceptie de pe circuitul din jurul Palatului Parlamentului.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter