BUCHAREST RING, IN CALENDARUL FIA-GT 2007

imagine_373

23 octombrie 2006 – In cadrul Congresului FIA ce s-a desfasurat la Barcelona, Consiliul Mondial al Sportului Auto a aprobat, intre altele, Calendarul FIA GT 2007, care cuprinde, intre cele 10 etape programate, si Circuitul de viteza Bucharest Ring, ce se va desfasura in jurul Palatului Parlamentului.

Anul acesta, data stabilita de FIA pentru desfasurarea, la Bucuresti, a acestui adevarat ” Mare Premiu” GT este 20 mai 2007, la doua saptamani dupa desfasurarea Cursei de la Silverstone, din Marea Britanie. Circuitul de viteza Bucharest Ring va conta si ca etapa in Campionatul European FIA GT3, impreuna cu circuitele de la Silverstone, Monza, Brno la aceleasi date, in plus aparind etapa din 4 noiembrie 2007 din Dubai.

Dupa trimiterea Acordului Autoritatii Sportive Nationale, reprezentata in Romania de catre Automobil Clubul Roman, o echipa de specialisti ai FIA va reveni la Bucuresti pentru omologarea, conform standardelor FIA GT, a traseului din jurul cladirii Parlamentului, unul dintre putinele circuite stradale din Europa.

Pentru dinamizarea intrecerilor din cadrul Campionatului FIA–GT, Forul mondial al sportului auto a stabilit ca etapele sa se desfasoare doar in week-end, fiecare cursa va dura doua ore, cu doua pit-stop-uri obligatorii. Autoturismele GT vor beneficia, de-a lungul Campionatului, de maximum trei motoare, ceea ce inseamna, in medie, un motor pentru trei curse ! De mentionat ca va fi un singur distribuitor de carburanti (Shell), urmand sa fie stabilit si un unic furnizor pentru accesoriile la sistemul de franare. Iata calendarul FIA GT pentru anul2007:

25 March CN Zuhai
06 May GB Silverstone
20 May* RO Bucarest (City)**
24 June I Monza
8 July* D Oschersleben
29 July B 24 Hrs Spa
08 September I Adria
23 September* CZ Brno
30 September* or 7 October* F Nogaro
21 October B Zolder


*dupa confirmarea Autoritatii Sportive Nationale.
**dupa omologarea circuitului de catre FIA

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter