Buletinul sigurantei rutiere – Raport anual 2011

IGPR

Inspectoratul General al Politiei Romane a publicat recent Buletinul sigurantei rutiere – Raport anual 2011, o ampla lucrare elaborata de Directia Politiei Rutiere si Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii.

Documentul este de un real sprijin pentru toti cercetatorii si analistii fenomenului rutier din Romania, iar prin datele continute, acesta are o  valoare deosebita inclusiv pentru elaborarea unei strategii rutiere in perspectiva urmatorilor ani, precum si in domeniul educatiei rutiere a participantilor la trafic.

Speram ca organele Statului Roman cu atributii in acest domeniu vor adopta o necesara si utila strategie pe acest plan, strategie care astazi lipseste si odata adoptata, sa conduca la o circulatie rutiera moderna si in tara noastra. Totodata, o noua strategie in domeniul circulatiei rutiere va avea darul de a contribui la reducerea semnificativa a evenimentelor rutiere care determina anual decesul a peste 2000 de concetateni.

Lucrarea este de asemenea binevenita in cadru actiunilor dedicate Deceniului Mondial al Sigurantei Rutiere 2011 – 2020, proclamat prin Rezolutia Organizatiei Natiunilor Unite.

Automobil Clubul Roman, in calitatea sa de participant activ la educatia rutiera si la ameliorarea fenomenului contraventional si infractional din rutierismul romanesc, saluta aparitia acestei lucrari stiintifice deosebite, adresand felicitari initiatorilor!

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter