Button castiga Marele Premiu al Australiei la Formula 1

imagine_977

29 martie 2010 – Duminica, Button s-a reintors printre favoritii Formulei 1 prin castigarea cursei de la Melbourne. Astfel, Button a devenit primul pilot care reuseste sa castige in Australia, doi ani la rand cu doua echipe diferite, Brawn GP anul trecut si McLaren in acest an, iar conform traditiei din ultimii trei ani, in care cel care a castigat in Australia a iesit si Campion Mondial, Jenson Button are de ce sa fie multumit.

Surprinzatoare a fost clasarea pe locul 2 a lui Robert Kubica de la Renault, care, desi nu a fost nici un momont o amenintare pentru Button, a reusit performanta de a-l tine in spate pana la final le Felipe Massa de la Ferarri, acesta ocupand treapta a treia a podiumului, la mai putin de doua secunde de Kubica.

Ghinionistul acestui inceput de sezon poate fi considerat Sebastian Vettel, care desi s-a clasat in pole position in ambele curse din acest an, nu a reusit sa duca la bun sfarsit nici una din cauza unor probleme tehnice aparute la monopostul sau.

Marele campion, Michael Schumacher, nu a reusit sa confirme nici de aceasta data, clasandu-se la final doar pe locul 11.

Dupa primele doua etape ale Formulei 1, Fernando Alonso (care duminica s-a clasat pe locul 4) se afla pe primul loc in Clasamentul F1, cu 37 puncte, urmat de coechipierul sau de la Ferarri, Felippe Massa cu 33 puncte si de Jenson Button de la McLaren cu 31puncte, iar la constructoriordinea este cam aceeasi, conducand Ferarri cu 70 puncte, urmata de Vodafone McLaren cu 54 puncte si Mercedes GP cu 29 puncte.

Urmatoarea etapa de Formula 1 se va desfasura, duminica, 4 aprilie, pe circuitul de la Sepang din Malaezia.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter