Calatoria perfecta cu automobilul incepe cu ACR!

CĂLĂTORIA PERFECTĂ ALĂTURI DE acr

Cea mai buna calatorie este atunci cand aveti parte de costuri reduse ale acesteia, asfalt uscat, un trafic neaglomerat si fara probleme tehnice.

Insa, in perioada anotimpului rece, lucrurile sunt diferite. Planificarea unei calatorii trebuie facuta mult mai atent. Automobil Clubul Roman vine in sprijinul automobilistilor cu beneficii, sfaturi si idei care contribuie la planificarea cu success a unei calatorii in sezonul rece!

Daca va doriti  sa reduceti costurile calatoriei interesati-va de reducerile localizate pe traseul planificat.

Parteneriatele pe care Automobil Clubul Roman le-a incheiat in beneficiul automobilistilor va vin ca o manusa. Combustibil cu reduceri, cazari cu reduceri, restaurante cu reduceri, muzee si spatii de agrement cu reduceri. Aceste beneficii le puteti obtine nu numai in toata Romania, dar si in Europa.  Iata aici cateva dintre ele. Lista completa cu reducerile din Europa o gasiti aici.

Planificarea unei calatorii nu se opreste numai la a stabili bugetul acesteia. Trebuie sa fiti foarte atent la starea tehnica a automobilului dumneavoastra, pentru a putea scapa de neplacerile care pot apare pe parcursul calatoriei. Va recomandam ca,in timpul sezonului rece, sa verificati mai des starea tehnica a automobilului. Puteti contacta consultantii de la sucursalele ACR din toata tara, care va vor ajuta cu informatii si detalii specifice situatiei dumneavoastra.

Daca pe timpul calatoriei dumneavoastra intampinati probleme tehnice sau alte incidente neprevazute, Automobil Clubul Roman va sta la dispozitie non stop pentru a va reda mobilitatea si a rezolva problemele cu o  echipa de profesionisti in asistenta rutiera.  Nu trebuie decat sa ne contactati la telefon 021 222 22 22, 0745 382 715 sau 0722 382 715, de unde, non stop, primiti asistenta rutiera solicitata, in cel mai scurt timp posibil.

Iata si cateva sfaturi pe care trebuie sa le luati in seama pentru a avea o calatorie sigura:

  1. 1.     Anvelopele: Verificati uzura anvelopelor de iarna si vechimea acestora. Fiecare sofer stie ca distanta de franare creste pe carosabil umed, inghetat sau acoperit cu zapada/polei. Recomandam sa folositi, pe cat posibil, frana de motor ( decelerarea autovehiculului prin trecerea in treapta inferioara). Asigurati-va ca anvelopele au presiunea corespunzatoare  la valorile de iarna recomandate de catre producator.
  2. 2.     Verificarea fluidelor: Datorita temperaturilor scazute scade vascozitatea fluidelor si de aceea trebuie sa va asigurati ca nivelul acestora este cel corect. In caz contrar completati, acolo unde este cazul, sau mergeti intr-un service autorizat pentru a face asta.
  3. Acumulatorul (bateria autovehiculului): Asigurati-va ca aceasta functioneaza la parametrii normali. Daca bateria automobilului este descarcata afla, aici ce trebuie sa faci.
  4. 4.     Frana de mana: Daca automobilul dumneavostra stationeaza pe o perioada mai lunga de timp pe timpul iernii, cu frana de mana actionata, se poate intampla ca sistemul de actionare al acesteia sa ramana blocat datorita temperaturilor scazute.
  5. Stergatoarele: Un aspect important pentru a va asigura o vizibilitate optima este ca stergatoarele sa se afle intr-o stare buna. Asigurati-va ca lichidul pentru parbriz este rezistent la inghet.

Si nu in ultimul rand, asigurati-va ca aveti asigurarea RCA si rovinieta in perioada de valabilitate pentru a evita eventualele probleme legale si amenzi din ce in ce mai mari.

Va dorim calatorii perfecte si sigure! Nu uitati sa ne sunati, la Centrala de Alarma ACR, daca intampinati probleme in timpul calatoriei dumneavoastra!

Asistenta rutiera non stop in Romania si Europa la telefon 021 222 22 22, 0745 382 715 sau 0722 382 715.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter