CALATORITI DES IN STRAINATATE?
NU UITATI PERMISUL INTERNATIONAL DE CONDUCERE!

imagine_1106

Deplina legitimitate a circulatiei pe arterele de circulatie din strainatate cu automobilul personal ti-o asigura Permisul International de Conducere. Acest document international este eliberat de Automobil Clubul Roman, valabil pe perioada unui an, in baza Conventiei de la Viena din 1968, semnata de tari din lumea intreaga la Conferinta ONU asupra Circulatiei Rutiere.

Faptul ca acest Permis International de Conducere este solicitat, recunoscut, si de organele de politie din strainatate este dovedit si prin aceea ca acest document a fost elaborat intr-o noua conceptie si tiparit in luna martie 2011. Incepand cu luna aprilie 2011 este eliberat solicitantilor numai noul Permis de Conducere International. De asemenea, noua varianta din Romania este elaborata si in limbile greaca si araba, la solicitarea expresa a partenerilor externi.

Si inca un amanunt relevant: Permisul International de Conducere are – in toate tarile semnatare ale Conventiei de la Viena – acelasi format, aceeasi culoare, aceleasi anexe, acelasi tip de caractere cu care este imprimat, este tradus in numeroase limbi de circulatie internationala. Astfel de valori nu le intruneste nici un permis national de conducere care, de pilda in Europa este elaborat in circa 100 de variante. Permisul International de Conducere le poate da, pretutindeni pe mapamond, permiselor nationale deplina legitimitate pe arterele de circulatie, scutind pe detinatorii lor de a le traduce, la solicitarea politiei locale, intr-o limba sau alta.

Asadar : nu ezitati sa va puneti la adapostul Permisului International de Conducere daca plecati peste hotare cu automobilul personal!

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter