Calatoriti in strainatate în 2015?
Nu uitati Permisul International de Conducere!

permis

În 2015 numeroși cetățeni români au solicitat Permisul Internațional de Conducere înainte de a se deplasa în străinătate.

Deplina legitimitate a circulatiei pe arterele din strainatate este asigurată de Permisul Internațional de Conducere (PIC). Acest document internațional este eliberat de Automobil Clubul Român, valabil pe perioada unui an, în baza Convenției de la Viena din 1968, semnată de țări din lumea întreagă, la Conferinta ONU asupra Circulatiei Rutiere.

PIC-ul este tradus în 7 limbi de circulație internațională: engleză, franceză, germană, spaniolă, rusă, greaca și arabă;

PIC-ul scutește pe posesorul sau de a avea asupra sa o traducere legalizată a Permisului românesc de conducere auto. S-a întamplat, frecvent ca organele de poliție din străinătate să solicite o traducere a Permisului Național de Conducere, cea ce poate însemna timp pierdut, o taxa considerabilă pentru traducere si legalizare, întreruperea deplasării, etc;
PIC-ul este solicitat și de cetățenii străini rezidenti sau cu domiciliul în România, posesori ai Permisului Românesc de Conducere.
PIC-ul asigură o deplină legitimitate în circulațția rutieră din străinătate. Chiar dacă unele organe de poliție din străinatate nu-l solicită la controalele de rutină, în unele situații limită, PIC-ul te poate salva de neplaceri;

PIC-ul este recomandat in reglementările statului român privind conducerea autovehiculelor în străinătate;

PIC-ul nu este un moft, el transformă călătoria cu automobilul în străinătate dintr-o « aventură », într-o călătorie sigură și responsabilă.

NU STAȚI PE GÂNDURI! Apelați Automobil Clubul Roman la 021/222.22.22, 0745.382.715, 0722.382.715. În cel mult 24 de ore puteți avea un Permis International de Conducere!

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter