Campionatului National de Rally Sprint revine din nou in Carei

D7K_2757

Sambata 6 iunie 2015, in centrul municipiului CAREI s-a desfasurat  etapa a treia , din acest an, a  Campionatului National  de Rally Sprint 2015, ajungand la cea de a X-a editie. Acest Campionat are cinci etape si este organizat de  ACR Sucursala Satu Mare, Clubul Sportiv Auto Karting Rider’s si de aceasta data de  Primaria Municipiului Carei  in colaborare cu Politia Rutiera Carei, Politia Locala si ISU Somes departamentul CAREI .

O zi minunată, cu mult soare, i-a întîmpinat pe organizatorii Campionatului şi  pe cei înscrişi la competiţia de la Carei.

Un public numeros (aprox. .2000 de persoane)  a gustat din plin evenimentul automobilistic de la Carei.  Competiţia s-a desfăşurat fără nici un incident, fiind respectate măsurile de securitate care se impun în situaţiile unui concurs care se desfăşoară atât de aproape de spectatori. In atmosfera demnă de un raliu dedicat profesioniştilor, concurenţii au încercat în manşe să parcurgă traseul în cel mai scurt timp, spre deliciul spectatorilor.

In deschidere a avut loc  o demonstrație de kangoo jumps, sportivele careience atrăgând privirile tuturor spectatorilor prin dansul lor antrenant.

Tot în deschidere, elevii profesorului Mille de la Clubul Elevilor Carei au  prezentat o demonstraţie de karturi, startul fiind dat de cel mai tânăr aspirant la  un titlu de campion, Ardelean Jani.

           Ediţia a X-a a Campionatului National de Raly Sprint se desfasoara pe mai multe clase de concurs, după cum urmează: JN1(junior pana la 15 ani), JN2(junior pana la 18 ani) ,FEMININ(toate domnisoarele si doamnele indiferent de autoturism)  ON.1 – masini cu tractiune fata si capacitate cilindrica de pana la 1.500 cmc, ON.2 – masini cu tractiune fata si capacitate cilindrica intre 1.501 si 2.000 cmc, ON.3 – masini cu tractiune spate indiferent de capacitate cilindrica dar cu o putere de pana la 200 cai, grupa OOP1(Only Open1) –concurentii care nu s-au incadrat in primele trei grupe tractiune fata sau integrala, grupa OO21(Only Open2) –concurentii care nu s-au incadrat in primele trei grupe tractiune spate si grupa OPEN-, care apartine pilotilor avansati si cu masini modificate, respectiv toti doritorii care opteaza pentru aceasta grupa.

 Pilotii avansati si debutanti  s-au inscris in numar mare la startul competitiei ( 65), venind din mai multe localitati din tara si anume din: Baia Mare, Livada, Oradea, Carei, Marghita, Sanmartin, Zalau, Miercurea Nirajului, Sighetu Marmatiei, Cluj Napoca, Urziceni, Simleu Silvaniei, Satu Mare si chiar din Ungaria.

            Conform regulamentului, fiecare pilot poate concura la doua grupe diferite DAR una dintre grupe este cea in care se incadreaza iar cea de a doua grupa este grupa OPEN, si un pilot poate participa cu maxim doua autoturisme. O modificare uriasa a suferit regulamentul in privinta impartirii punctelor. Pot primii puncte maxime acele clase unde sunt cel putin 5 concurenti.  Punctajul maxim pus in joc la aceasta etapa arata astfel:: locul1-21puncte, 2-18, 3-16, 4-14, 5-13, 6-12, 7-11, 8-10, 9-9, 10-8, 11-7, 12-6, 13-5, 14-4, 15-3, 16-2, 17-1 punct.

 

Castigatorii etapei a III-a pe grupe:

Grupa JN.1 :  locul 1. Tarta David 13 ani (Baia Mare, Suzuki Swift) : locul.2. Hanea Mihnea 13 ani (Cluj Napoca, Ford Ka) ; locul.3. Pintye Balázs 13 ani (Satu Mare, Honda); .

Grupa JN.2 : locul 1. Balogh Alex 17 ani (Satu Mare, Peugeot) ; locul 2. Iocsak Leontin 16 ani (Livada, Honda); locul.3. Purgui Flaviu 18 ani(Satu Mare, Peugeot)

FEMININ:   locul 1. Iocsak Natalia Ramona  (Livada, Honda); 2. Hanea Natalie (Cluj Napoca, Ford Ka)  ; 3. Bonyhai Nóra ( Baia Mare, Mitshubishi)

ON.1 – 1.Iocsak Ioan (Livada, Suzuki); 2.Valdman Ioan(Baia Mare, Mitsubishi);  3. Hankovszki Árpád (Livada, Mitsubishi)

ON.2. – 1.  Gavruta Doru (Oradea, Ford Fiesta);  2. Nagy Attila (Baia Mare, Opel );  3 . Petyár István (Oradea, Audi 80 GT)

ON.3 – 1. Kis Szilárd (Miercurea Nirajului, BMW); 2.Marcus Iulian(Baia Mare, BMW) 3. Rákos Ádám (Lada, Ungaria)

OOP.1 – 1.Pasca Ovidiu(Baia Mare, Mitshubishi), 2.Kürti Zsolt (Marghita, Honda); 3. Uram Andrei (Oradea, Mazda 323).;

OOP.2 –       1, Tirpe Ioan ( Oradea, BMW),  2.  Stecka Florin  (Satu Mare, BMW),  3. Kovács Levente ( Satu Mare, BMW)

OPEN – 1. Pasca Ovidiu(Baia Mare, Mitshubishi),  2. Szabó Robert (Zalau, Subaru Impreza); 3, Tirpe Ioan ( Oradea, BMW);

Un premiu special a obţinut  Petrar Erwin ca fiind ,,ghionionistul  acestei curse de la Carei’’, oferit pentru a-l încuraja să revină şi data viitoare.

Fiecare castigator a primit pe langa cupe,diploma, medalii si punctele care I se cuvin conform regulamentului.

Organizatorii multumesc sponsorilor:

CONSILIUL LOCAL al MUNICIPIILOR SATU MARE si CAREI

SEVORA COMPANY, ORASU NOU TRANS, ALIBABA TRANS,  MILAN SRL, MEDIA PRINT, Cabinet Medical Dr.COICA DOREL, ESEDRA

Autoritatilor locale din CAREI (dl.Primar KOVACS EUGEN, Politiei Locale Carei, Biroul Politiei Rutiere a mun.Carei, ISU SOMES SM departamentul CAREI)

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter