Ce trebuie avut in vedere cand calatorim in strainatate cu automobilul?

imagine_75

Ce documente trebuie sa aiba conducatorul auto la iesirea din tara:
-Pasaport valabil
-Asigurare medicala
-Cartea Verde
-Certificatul de inmatriculare cu viza ITP in termen
-Permisul International de Conducere
-Daca autoturismul nu este in proprietate personala, atunci este necesara o procura legalizata la notariat, prin care proprietarul va permite sa iesiti cu autoturismul din tara si sa il conduceti pe teritoriul tarilor pe care intentionati sa le vizitati
-In cazul persoanelor juridice, este suficient un act stampilat si semnat, care sa ateste faptul ca persoana care pleaca peste granita poate parasi teritoriul Romaniei cu masina respectiva

Ce trebuie sa aveti la indemana:
-Harti cu trasee rutiere, ghiduri turistice cuprinzand reteaua hoteliera, obiective de vizitat, unitati de asistenta medicala, servicii publice;
-Medicamente de uz curent;
-Actele necesare deplasarii, iar, unde este cazul, fotocopii ale acestora.

Reguli de circulatie:
Circulatia rutiera in tarile europene impune respectarea reglementarilor prevazute in conventiile internationale in materie, la care Romania este parte, precum si a unor reguli specifice.

Autoritatile statelor respective atentioneaza cetatenii straini asupra obligatiilor, prin afisarea acestora la punctele de trecere a frontierei. In general, indicatoarele rutiere se refera la viteza maxima in localitati, in afara acestora si pe autostrazi, portul centurii de siguranta. Nu uitati de obligativitatea achitarii taxei pentru drumuri!

Pe autostrazi, circulatia este supravegheata si dirijata permanent prin instalatii de tip portal, cu afisaj electronic al mesajelor. Nerespectarea indicatiilor comunicate este sever si prompt sanctionata de catre politie.

Cum trebuie sa ne pregatim autovehiculul:
-sa fie in perfecta stare de functionare;
-sa nu prezinte scurgeri de ulei sau alte lichide de la subansamblele ori instalatiile componente;
-sa nu depaseasca normele admisibile ale poluarii chimice si sonore ale mediului;
-sa fie echipat cu anvelope cu adancimea benzii de rulare de cel putin 3 mm;
-sa aiba in dotare trusa medicala de prim-ajutor si dispozitivul reflectorizant pentru semnalizarea prezentei in carosabil, in caz de defectiune tehnica, extinctor, etc.

In Portugalia, Spania, Italia, Ungaria, Austria, s-a introdus obligativitatea existentei in dotarea automobilului a unei veste reflectorizante.

Vesta se va utiliza in caz de pana de orice tip, persoana care se afla in afara autoturismului aflat in pana fiind obligata sa poarte aceasta vesta.

Foarte curand, aceasta obligativitate va avea caracter general pe teritoriul Uniunii Europene, tarile care au introdus-o facand demersuri in acest sens.

Apelati Centrala de Alarma pentru a va informa asupra cerintelor fiecarei tari in parte.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter