Cinci decenii în slujba automobilismului

ACR-EMBLEMA-buna-mica

11 septembrie 2017 a fost o zi cu dublă semnificație majoră în istoria Automobil Clubului Român.

În primul rând s-au împlinit 50 de ani de la reorganizarea modernă a Automobil Clubului Român, înființat la data de 5 aprilie 1904 din inițiativa Prințului George Valentin Bibescu.

Totodată, în această zi, Președintele ACR, Domnul Constantin Niculescu a împlinit 50 de ani de activitate neîntreruptă în Automobil Clubul Român.

Pe lângă această statornicie în slujirea automobilismului românesc și internațional, Președintele Constantin Niculescu a egalat și depășit recordul celor 22 de ani petrecuți ca Președinte al ACR de întemeietorul Automobil Clubului Român, Prințul George Valentin Bibescu.

Iată că din cei 113 ani ai Automobil Clubului Român, Domnul Constantin Niculescu a servit ACR-ul timp de 50 de ani, stabilind un adevărat record de longevitate și de devotament pentru fenomenul automobilistic!

Inginer în specialitatea automobile, Domnul Constantin Niculescu este o istorie vie a ultimilor 50 de ani, istorie pe care a și scris-o în cele trei volume: “Monografia – 100 ani ai Automobil Clubului Român” (2004), “Politica și eternizarea nihilismului” (2008) și “Meandrele unei pasiuni” (2016).

Timp de cinci decenii, în pofida convulsiilor societății românești, Domnul Constantin Niculescu, a jucat marea carte a activității sale profesionale, una memorabilă, asigurând continuitatea, stabilitatea și propulsarea personalității Automobil Clubului Român.

Automobil Clubul Român este astăzi una dintre cele mai reprezentative asociații pe plan național și cu recunoaștere internațională, iar Domnul Constantin Niculescu a fost membru în conducerea celor două organizații mondiale: Alianța Internațională de Turism și Federația Internațională a Automobilului.

De asemenea, nu se poate ignora faptul că atât Prințul George Valentin Bibescu cât și Domnul Constantin Niculescu au fost parlamentari, deci demnitari ai Statului Român, contribuind astfel atât la treburile naționale, cât și la afirmarea Automobil Clubului Român în societatea românească!

Ca o recunoaștere a prestigioasei activități profesionale și civice, de demnitate și glorie profesională, Domnului Constantin Niculescu i-a fost conferit în anul 2004, la Centenarul ACR, Ordinul Național “Serviciul Credincios” în gradul de cavaler.

Veteranii, actualii colaboratori și membri ai ACR au participat, în ziua de 11 septembrie 2017 la omagierea activității Președintelui ACR, Domnul Constantin Niculescu, într-o atmosferă colegială și prietenească, acțiune care s-a desfășurat în cadrul Centrului de Perfecționare a Managementului ACR de la Nehoiu, județul Buzău.

Participanții au urat sănătate și viață lungă Președintelui Constantin Niculescu, iar Automobil Clubului Român, multe realizări!

La mulți ani!

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter