Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat 2012

Afis cu sigla ACR

În perioada 3 – 5 septembrie a.c., Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în parteneriat cu Automobil Clubul Român şi SMURD, organizează, la Ploieşti, „Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat”, ediţia 2012. La această competiţie participă echipe din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene şi al municipiului Bucureşti, pentru a li se testa deprinderile practice prin abordarea diferitelor scenarii de accidente.

Probele la care vor fi supuse echipajele se desfăşoară simultan în două etape:

  1. Descarcerarea din vehicule;
  2. Acordarea primului ajutor calificat;

O miză deosebită a competiţiei o reprezintă cucerirea trofeelor „Cel mai bun comandant de echipaj”, „Cea mai bună echipă de servanţi” şi „Cea mai bună echipă de paramedici”.

Automobil Clubul Român va face demonstraţii, timp de două zile, privind operativitatea asigurării asistenţei rutiere în cazul producerii unui eveniment pe şosea şi eliberarea zonei de maşinile avariate. Competiţia urmăreşte, totodată, promovarea unei conduite preventive pe şosea, în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră. În acest sens „Laboratorul Mobil de Educaţie Rutieră – ACR” prezent la faţa locului va prezenta principalele elemente ale conduitei preventive, atât din partea şoferilor, cât şi din partea pietonilor, în spiritul campaniei „DECENIUL MONDIAL AL SIGURANŢEI RUTIERE 2011 – 2020”, iniţiată de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter